İstanbul Bienali’nde izleyici rekoru

İstanbul Modern’in restoranında yapılan toplantıda İstanbul Bienali’nin bu yıl rekor sayıda izleyiciye ulaştığı belirtildi.

Yayınlanma: 21.11.2017 - 21:33
Abone Ol google-news

15. İstanbul Bienali’nin ardından İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner ve İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer ile basın mensuplarının bir araya geldiği bir değerlendirme toplantısı yapıldı. İstanbul Modern’in restoranında yapılan toplantıda Bienal’in bu yıl rekor sayıda izleyiciye ulaştığı belirtildi.

8 haftada 440 bin izleyici

Toplantıda söz alan Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Bienali’nin sadece Türkiye’nin değil dünyanın en önemli güncel sanat etkinlikleri arasında sayıldığını söyledi. Eczacıbaşı, “Bu yıl altı farklı mekânda düzenlenen bienali, yalnızca 8 haftada, 440 bin ziyaretçi izledi. Bu, 2015’ten bu yana bienali takip eden izleyici sayısının %21 oranında arttığını gösteriyor. Bu artışta hem bu yılki bienalin herkese yakından temas edebilen temasının hem de tabii ki bienalin kapılarını bir kez daha ücretsiz olarak açmasının etkisi var” diyerek bienalin ücretsiz olarak izleyiciyle buluşmasını destekleyen, İstanbul Bienali’nin sponsorluğunu 2007-2026 yılları arasındaki yirmi yıllık süre boyunca üstlenen Koç Holding’e teşekkür etti.

Eczacıbaşı’nın ardından konuşan Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, Koç Topluluğu olarak ekonomik ve toplumsal kalkınmanın bir arada gerçekleşebilmesi için kültür ve sanata verdikleri desteği bir sorumluluk olarak gördüklerini belirtti ve sponsorluktan öte bir paydaş olarak bu desteği sürdürmek istediklerinin altını çizdi.

Basın mensuplarının da görüş ve yorumlarını aktardıkları toplantıda bienal süresinin kısalığı, rehberli turların güncel sanatın izleyiciye ulaşması açısından doğru bir yöntem olduğu ve “İyi Bir Komşu” temasının genel olarak çarpıcı bir ve hedefe ulaşan bir başlık olduğu gibi konular öne çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler