Hocaların hocası İçmeli unutulmadı

Özgün baskı sanatının önder isimlerinden Mürşide İçmeli’yi öğrencileri ve sanat çevresi unutmadı. ‘Hocaların hocası’ olarak tanınan ve Türk resim sanatında önemli bir yere sahip olan İçmeli sergisi ölümünün üçüncü yılında Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 23.11.2017 - 20:35
Abone Ol google-news

Galeriakdeniz’in Öğretmenler Günü’ne özel olarak hazırladığı sergide İçmeli’nin linol baskı, ağaç baskı, gravür ve orijinal tek baskı eserleri yer alacak. 24-29 Aralık tarihleri arasında açık olan sergide İçmeli’nin özgün baskı tekniğini Türkiye’ye tanıttığı ve ailesine miras kalan eserler karmasını görmek mümkün olacak.

Eserlerinde geometrik şekillerin yanı sıra doğa izlerini taşıyan İçmeli, teknik olarak mükemmelik ve grafiksel estetiği izleyicisine sunuyor. İçmeli, doğa biçimlerinin köleliğinden kendisini kurtararak daha çok düşünce ürünü olan geometrik biçimlere yönelmiş olmasına karşın resimlerinin içinde yetiştiği doğa ve doğa toplumu kültürünün izlerini taşıyor. İslam sanatının biçim-içerik ilişkisinin çağrıştırdığı mistik atmosferi yansıttığı söylenebilir. Daha Tanrısal gücün sınırsızlığını simgeleyen İslami yapı sanatının havasını anımsatan eserlerde folklorcu, özümsenmemiş bir biçim aktarmacılığının tuzağına düşmeden sanatçı kendi soyut biçim diliyle yorumlayarak bu etkiyi sezdiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler