Kadıköy’de Caz ve Opera semineri

Kadıköy’ün tarihi mekânlarından Notre Dame du Rosaire Kilisesi’nin restorasyonu ile üç yıldır kültürsanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Yeldeğirmeni Sanat’ta film gösterimleri ve konserlerin yanı sıra caz ve opera seminerleri de gerçekleşiyor.

Yayınlanma: 11.12.2017 - 19:57
Abone Ol google-news

Kadıköy’ün tarihi mekânlarından Notre Dame du Rosaire Kilisesi’nin restorasyonu ile üç yıldır kültürsanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Yeldeğirmeni Sanat’ta film gösterimleri ve konserlerin yanı sıra caz ve opera seminerleri de gerçekleşiyor. Müzik yazarı Feridun Ertaşkan moderatörlüğünde besteci, müzikolog Alper Maral ve gazetemiz müzik yazarı Murat Beşer’in verdiği caz seminerlerinde, 12 Aralık Salı akşamı 19.00’da caz tarihinin ilk süperstarlarından davulcu Buddy Rich ile bir diğer önemli davulcu Max Roach konuşulacak.

‘Operayı anlamak’

İstanbul Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Niyazi Ölmez ise, 14 Aralık Perşembe 19.00’daki “Operayı Anlamak” seminerinde, Avrupalı ve Türk opera bestecilerinin çalışmalarını, konuk sanatçılar soprano Pınar T. Çulha ve tenor Serkan Bodur dinletileri eşliğinde anlatacak. Mekânın bu haftaki müzik etkinliklerinde, 13 Aralık Çarşamba 20.00’de bakır nefesli beşlisi Golden Horn Brass konseri; 15 Aralık Cuma 20.30’da Esra Kayıkçı & Quintet Caz ve 16 Aralık C.tesi 20.00’de Selin Demirel (çello) & Hinako Inoue (piyano) ikilisi konserleri yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler