Sınır tanımayan filmler

Sınır Tanımayan Doktorlar’ın Beyrut ekibinden Yazan Al-Saadi yarın 9. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nde izleyicilerle bir araya gelecek.

Yayınlanma: 15.12.2017 - 18:48
Abone Ol google-news

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ve Beyrut merkezli Studio Kawakeb tarafından hazırlanan 7 dakikalık animasyon filmi “Boğulduğum İçin Üzgünüm”, 17 Aralık Pazar günü Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nde gösterilecek. Gösterimin ardından yapılacak söyleşi kısmında MSF Beyrut ekibi ve Studio Kawakeb’i temsilen uluslararası katılımcılar izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

7 dakikalık kısa animasyon filmi “Boğulduğum İçin Üzgünüm”, Documentarist tarafından düzenlenen festivalin yerinden edilme, mültecilik ve sürgün hikâyelerinin toplandığı, Evimiz Neresi? bölümünde gösterilecek. Beyrut merkezli Studio Kawakeb ve MSF’nin birlikte hazırladığı “Boğulduğum İçin Üzgünüm” (Sorry I Drowned), dünyanın savaş, zulüm ve umutsuzluktan kaçan milyonlarca insanın sesini duymazlıktan geldiği bir dönemde, Akdeniz’de boğularak hayatını kaybeden bir kişinin üzerinde bulunduğu sanılan bir mektuptan esinlendi.

17 Aralık Pazar günü saat 17.00’de Aynalı Geçit’te yapılacak gösterimin ardından MSF Beyrut ekibinden Yazan Al-Saadi ve Studio Kawakeb’i temsilen filmin yönetmenlerinden David Habchy, festivalin söyleşi kısmına dahil olacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak.

Festivale yasak geldi

“Hangi İnsan Hakları? Film Festivali”nin bugün başlaması planlanan Diyarbakır ayağı, Valilik tarafından yasaklandı. İnsan Hakları Diyarbakır Şubesi’nin (İHD) desteği ile Amed Şehir Tiyatrosu sahnesinde 15-16-17 Aralık tarihlerinde gösterimi yapılması planlanan filmlerin yasaklandığını İHD’ye bildiren polisleri herhangi bir gerekçe göstermedi. Gösterimi planlanan filmler şöyle: Radyo Kobanê, Elif, Çimentonun Tadı, Coğrafyalar, Kaya, Dönüş, Hediye, Uçurumun Kıyısında Türkiye, Boğulduğum İçin Üzgünüm, Meryem, Bir şehrin KHK’si. İstanbul, Diyarbakır ve Van’da sinemaseverlerle buluşması planlanan festivalde 40’a yakın film gösteriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler