Aydınlanma Ödülü Topuz’un

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’nin “Aydınlanma Ödülü” coşkulu bir törenle gazeteci-yazar Hıfzı Topuz’a verildi.

Yayınlanma: 25.12.2017 - 19:27
Abone Ol google-news

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’nin “Aydınlanma Ödülü” coşkulu bir törenle gazeteci-yazar Hıfzı Topuz’a verildi. Daha önce tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ve heykeltıraş Mehmet Aksoy’un aldığı ödül için düzenlenen ödül töreni Atatürk, Kubilay ve aydınlanma mücadelesinde yitirilenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, “Aydınlanma mücadelesinde en çok bedel ödeyen biziz. Yazarlarımız öldürüldü, hapsedildi. Hâlâ hapiste olan arkadaşlarımız var. Bu mücadeleyi yılmadan, korkmadan, bedeller ödeme pahasına sürdüreceğiz. Gazetecilikte en büyük rütbe ağabeyliktir. Sayın Hıfzı Topuz hepimizin abisidir. Hepimizden de şanslıdır. Çünkü o Atatürk Türkiyesi’nde Atatürk’le beraber on beş yıl yaşadı, aynı havayı teneffüs etti. Ödülü verenleri bu çok doğru seçimlerinden dolayı kutluyorum” dedi. Ödülünü Gülriz Sururi ve Mehmet Aksoy’un elinden alan Hıfzı Topuz, “Atatürkçü Düşünce Derneği’nden böyle bir ödül almanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Aydınlanma fikri Türkiye’ye Tevfik Fikret’le geldi, ondan çok etkilenen Atatürk’le vücut buldu. Ben Cumhuriyet’le yaşıtım ve kendimi hep Atatürkçü olarak niteledim. O’nun hakkında dört kitap yazdım. O’nu gördüm, elini sıktım, çok şanslıyım. Bugünler geçecek ve zafer devrimcilerin, Atatürkçülerin olacaktır”diyerek duygularını paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler