‘Anna Karenina’ İstanbul’da sahnede

Eserde Anna Karenina’yı Aslı Artuk, Kont Vronski’yi ise Barbaros Efe Türkay canlandırıyor.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 08:41
Abone Ol google-news

Ankara Devlet Tiyatrosu (ADT) 2 Kasım 2017’de prömiyer yapan Helen Edmundson’un oyunlaştırdığı, Lev Tolstoy’un 1877’de yazdığı ünlü romanı “Anna Karenina” İstanbul turnesine çıktı.

Cevat Çapan’ın çevirdiği eseri İpek Atagün Gezener sahneye koydu. Gezener, 2 perde 2 saat 20 dakika olarak sahnelediği eseri tüm ekibin güçlü ve eleştirel bir dayanışma içinde nasıl ortaya çıkardıklarını şu sözlerle anlatıyor; “Canla başla çok çalıştık. Kalabalıktık. Anna Karenina sadece 1500’e yakın sayfa sayısı ile değil anlamı, ayrıntısı ve gerçekliği ile de “tuğla gibi” bir eser. Hikâyemiz Anna ile Vronsky’nin göz göze geldiği istasyonda başlıyor... Umarız Tolstoy’a haksızlık etmedik”.

Anna Karenina/Aslı Artuk, Aleksey Karenin/Cengiz Uzun, Doli/Özden Gököz, Stiva/ Şevki Çepa, Levin/Caner Kadir Gezener, Kiti/Mihriban Rezzan Seyhan ve Kont Vronski/ Barbaros Efe Türkay’ın ana karakterleri yorumladığı eserde dramaturji Onur Erbilen, koreografi Aslı Güneş Sümer, dekor ve ışık tasarımı Kerem Çetinel, kostüm tasarımı Esra Selah, müzik Ekin Eti imzalarını taşıyor.

Cevahir Sahnesi’nde

Stiva rolünü oyunculuğuyla öne çıkaran Çepa’nın açıkladığı gibi yönetmen Gezener, klasik bir eseri diğer sanat dallarının birbirinin içine geçtiği daha modern bir şekilde sahneleyebilmiş, aktörler dansçılar arasından sıyrılabilmiş. Toplumu oluşturan uç kesimleri, çoğunlukla acı çeken kadınları, çelişkileri bir şekilde gösterebilmiş.

Cevahir AVM Sahnesi’nin çok kısıtlı imkânlarıyla ADT’nin bu görkemli yapımını değerlendirmek haksızlık olsa da sahne amiri Kenan Kara’nın dediği gibi rejiden ödün verilmeden sahnelemeyi gene de başarmış, biletleri çoktan tükenmiş olan Anna Karenina, Cevahir Sahneleri Salon 1’de bugün 15.00 ve 20.00’da; yarın 15.00’da oynayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler