Festivalde ‘Hayat Var’

!f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin bu seneki sloganı ‘karanlık zamanlara’ karşın yaşam vurgusu yapıyor.

Yayınlanma: 23.01.2018 - 20:37
Abone Ol google-news

17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin basın toplantısı dün yapıldı. Festival bu sene 36 ülke ve 120 yönetmenden toplam 111 filmi İstanbul’a getirecek. Yılın merakla beklenen “Phantom Thread”, “Lady Bird”, “The Disaster Artist” gibi birçok film galalarını !f İstanbul’da yapacak. Diğer yandan Yeşilçam’ın önemli filmlerinden yenilenmiş kopyasıyla “Sevmek Zamanı”, Ara Güler’in kayıp filmi “Kahramanın Sonu”, 3D bilimkurgu “Prototype” gibi özel gösterimler de izleyiciyle buluşacak. İstanbul eğlence hayatına alternatif !f music etkinlikleri, Müjde Ar ve Tuğrul Eryılmaz’ın !f İstanbul’a özel sohbet etkinlikleri düzenlenecek.

Festivalin bu yılki teması “Hayat Var!” olarak belirlenirken, “Türkiye ve dünyanın içinden geçtiği karanlık zamanlara rağmen hayatın farklı renkler, sesler ve hikâyelerle var olduğunu gösteren, kanıtlayan bakışların ve hayatların peşine düşüldüğü” vurgulandı. İş Bankası Maximum Kart’ın ana partneri olduğu 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 15-25 Şubat tarihlerinde İstanbul’da, 1-4 Mart tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek.

!f İstanbul’un sinema salonları İstanbul’da, Cinemaximum City’s Nişantaşı, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak & CKM ve Cinemaximum Akasya; Ankara’da Cinemaximum Armada, İzmir’de de Cinemaximum Konak Pier sinemaları olacak. Festivalin etkinlikleri ise ise bomontiada, Babylon, A Corner in the World X bomontiada ALT ve Soho House İstanbul’da düzenlenecek.

Açılış filmi: ‘Lady Bird’

17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin açılış filmi, Greta Gerwig’in yazıp yönettiği, başrollerini Saoirse Ronan, kariyerinin en iyi rolünde izleyeceğimiz Laurie Metcalf ve “Call Me by Your Name” ile son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Timothée Chalamet’in paylaştığı “Lady Bird / Uğur Böceği” olacak. “Uğur Böceği”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’un Açılış Gecesi’nde seyirciyle buluşacak. !f İstanbul’un Kapanış Filmi ise, tüm zamanların en kötü filmlerinden biri sayılan ve kötülüğünün güzelliğiyle külte dönüşen 2003 yapımı “The Room”un yapım sürecini konu alan ve James Franco’ya Altın Küre’de En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getiren “The Disaster Artist / Felaket Sanatçı” olacak.

Festivalin Galalar bölümünde, bu yıl da Sundance’ten Venedik’e, Toronto’dan Cannes’a, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş filmlerin yanı sıra ödül sezonunun öne çıkan yapımlarının da Türkiye galalarına ev sahipliği yapıyor. Bunların başında, Paul Thomas Anderson’ın 1950’lerin Londra’sında geçen ve İngiliz moda dünyasının gözde tasarımcısı iki kardeşin hikâyesini anlatan, 3 Oscarlı aktör Daniel Day-Lewis’in yer aldığı “Phantom Thread” geliyor.

!f İstanbul’daki diğer bölümleri ise şöyle: “Keş!f Uluslararası Yarışma”, “Aşk & Başka Bi’ Dünya”, “!f music”, “Gökkuşağı”, “Sanat Hayat İçindir!”, “!fkolik”, “!f yeni”, “Karanlık & Köşeli”, “!f kült”, “Özel Gösterimler: Görme Biçimleri”, “Türkiye’den Kısalar”, “!f İstanbul Etkinlikleri”, “!f music Partileri”. Ayrıntılı bilgi için: www.ifistanbul.com.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler