Mars, 6 ödülle gecenin yıldızı

Törene taciz skandalları ve Trump eleştirileri damga vurdu.

Yayınlanma: 29.01.2018 - 18:58
Abone Ol google-news

Müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Grammy Ödülleri sahiplerini buldu. 15 yıl aradan sonra ilk kez ABD’nin New York şehrindeki Madison Square Garden’da düzenlenen 60. Grammy Ödül Töreni’ne katılanlar, cinsel taciz kurbanlarına desteklerini dile getirmek ve cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek için yakalarına beyaz gül taktı. 32 yaşındaki ünlü R&B şarkıcısı Bruno Mars, 6 dalda Grammy ödülü kazanarak gecenin yıldızı oldu. Bruno Mars’ın kazandığı ödüller arasında “Yılın Albümü”, “Yılın Kaydı” ve “Yılın Şarkısı” da var. Mars, aday gösterildiği dallardaki tüm ödülleri topladı. 30 yaşındaki ünlü rap şarkıcısı Kendrick Lamar da geceyi 5 ödülle kapattı. ABD’li şarkıcı ve oyuncu Janelle Monáe ödül töreninde yaptığı konuşmada artık erkekler ile kadınlar arasındaki ücret eşitsizliğinin, tacizin ve gücün kötüye kullanılmasının son bulması gerektiğini söyledi. Ünlü şarkıcı Kesha ise uğradığı tacizle ilgili yazdığı şarkısını söylerken gözyaşlarını tutamadı. Diğer yandan törende iki yıl önce hayata veda eden Leonard Cohen de “You Want It Darker” adlı çalışmasına verilen ödülle anıldı. Rihanna, DJ Khaled ve Bryson Tiller ile birlikte sahneye çıktı. “Wild Thoughts (Vahşi Düşünceler)” adlı şarkısını seslendirdi. Rihanna’nın o sırada sergilediği dansları da seyircinin beğenisini topladı.

Trump yine hedefte

Öte yandan törene katılanların hedefinde ABD Başkanı Donald Trump vardı. Hatta, Trump’ı hedef alan bir skeçte 2016’daki başkanlık seçiminde Trump’a kaybeden Hillary Clinton yer aldı. Skeçte sunucu James Corden, gelecek yılki “En İyi Spoken Word Albümü (Şiir, Sesli Kitaplar & Konuşan Hikâye Kitapları)” ödülünün sahibini belirlemek için Cher, Snoop Dogg, Cardi B, John Legend ve DJ Khaled gibi isimlere Trump’ın Beyaz Saray’daki hayatını anlatan ve çok konuşulan “Gazap ve Öfke: Trump Beyaz Sarayı’nın içinden” kitabından bölümler okutuyor. Ardından ekrana sürpriz bir şekilde Clinton geliyor. Önce kitabı yüzünü kapatacak şekilde tutan Clinton, daha sonra izleyicilerin alkışları eşliğinde kitabı indiriyor ve kitaptan şu satırları okuyor: “Zehirlenmekten uzun süredir korkuyordu. McDonalds yemeyi sevmesinin sebeplerinden biri buydu.”

Kazananlar

60. Grammy’nin ödül kazananları şöyle: Yılın Albümü: “24K Magic” - Bruno Mars, Yılın Kaydı: “24K Magic” - Bruno Mars, Yılın Şarkısı: “That’s What I Like” - Bruno Mars, En İyi R&B Performansı: “That’s What I Like” - Bruno Mars, En İyi R&B Şarkısı: “That’s What I Like” - Bruno Mars, En İyi R&B Albümü: “24K Magic” - Bruno Mars, En İyi Albüm Mühendisliği: “24K Magic” - Bruno Mars, En iyi Rap Şarkısı: “Humble” - Kendrick Lamar, En İyi Rap Performansı: “Humble” - Kendrick Lamar, En İyi Kısa Müzik Videosu: “Humble” - Kendrick Lamar, En İyi Rap Albümü: “Damn” - Kendrick Lamar, En iyi rap ortak çalışması: “Loyalty” - Kendrick Lamar ve Rihanna, En iyi yeni sanatçı: Alessia Cara, En İyi Solo Pop Performansı: “Shape of You” - Ed Sheeran, En İyi Pop Vokal Albümü: “÷” - Ed Sheeran, En iyi geleneksel R&B performansı: “Redbone” - Childish Gambino (Donald Glover), En iyi urban/ çağdaş albüm: “The Weekend” - Starboy Yılın prodüktörü (Klasik olmayan): Greg Kurstin, Yılın prodüktörü (Klasik) - David Frost, En iyi pop ikili/grup performansı: “Feel It Still” - Portugal. The Man, En iyi geleneksel pop vokal albümü: “Tony Bennett Celebrates 90” - Dae Bennett, En iyi dans/ elektronik müzik albümü: “3- D The Catalogue” - Kraftwerk,

En iyi dans kaydı: “Tonite” - LCD Soundsystem, Görsel medya için yazılan en iyi soundtrack ve derleme ödülü: “La La Land” - Justin Hurwitz, En iyi caz vokal albümü: “Dreams and Daggers” - Cécile McLorin Salvant, En iyi orkestra performansı: “Shostakovich: Symphony no. 5 / Barber” - Adagio / Pittsburgh Symphony Orchestra, Manfred Honeck, En iyi reggae albümü: “Stony Hill” - Damian Marley, En iyi rock performansı: “You Want It Darker” - Leonard Cohen, En iyi rock şarkısı: “Run” - Foo Fighters, En iyi rock albümü: “A Deeper Understanding” - The War on Drugs, En iyi metal performansı ödülü: “Sultan’s Curse” - Mastodon, En iyi alternatif müzik albümü: “Sleep Well Beast” - The National, En iyi Latin pop albümü: “El Dorado” - Shakira, En iyi Latin rock, kent ya da alternatif müzik albümü “Residente” - Residente,

En iyi Americana albümü: “The Nashville Sound” - Jason Isbell and THe 400 Unit, En iyi geleneksel blues albümü: “Blue & Lonesome” - The Rolling Stones, En iyi çağdaş blues albümü: “TajMo” - Taj Mahal and Keb’ Mo’, En iyi folk albümü: “Mentall Ilness” - Aimee Mann, En İyi Country Solo Performansı: “Either Way” - Chris Stapleton, En İyi Country Şarkısı: “Broken Halos” - Mike Henderson ve Chris Stapleton, En İyi Country Albümü: “From a Room: Volume 1”, En iyi country ikili/grup performansı: “Better Man” - Little Big Down, En iyi new age albümü: “Dancing On Water” - Peter Kater, En iyi dünya müziği albümü: “Ladysmith Black Mambazo- Shaka Zulu Revisited: 30th Anniversary Celebration.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler