Yaşar Kemal Sarıyer’de anılıyor

Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal, ölümünün 3. yılında bugün Sarıyer’de anılıyor.

Yayınlanma: 23.02.2018 - 21:35
Abone Ol google-news

Sarıyer Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı işbirliğiyle, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenecek programda; sergi, panel ve özel dinleti yer alacak. Program 3 farklı bölümde düzenlenecek.

Edebiyat ve yaşam

Toplantının ilk bölümünde eğitimin ve okuma kültürünün gençlere kazandırılmasının yolları tartışılacak. Etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürü Prof. Dr. Sedat Sever yapacak. Moderatörlüğünü Sevengül Sönmez’in üstlendiği “Edebiyat ve Yaşam” konulu söyleşide, Yalvaç Ural, Şafak Pala ve Çiğdem Odabaşı gençleri edebiyatla buluşturmanın deneyimlerini paylaşacak. Panel yazar, eğitmen, eleştirmen Adnan Binyazar’ın konuşması ile sona erecek.

Poster sergisi

Yaşar Kemal Vakfı’nın Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sürdürdüğü “Öğretmen Buluşmaları”nda paylaşılan deneyim ve yaklaşımların kamuoyu ile paylaşılması amacıyla, Yaşar Kemal edebiyatı üzerine “öğretmen-öğrenci’ işbirliğinde hazırlanan ve posterlerden oluşan bir sergi düzenlenecek. Posterler, öğretmenlerin bugüne kadar edebiyat dersleri kapsamında düzenlediği, gençlere okuma kültürü ve edebiyat sevgisi kazandırmayı amaçlayan projeleri tanıtıyor.

‘Tek kanatlı bir kuş’

Toplantının son bölümde ise “Toplumda bulaşıcı bir hastalık gibi yayılan korkunun destansı bir romanı” olarak anılan “Tek Kanatlı Bir Kuş”, okuma tiyatrosu olarak sunulacak. Okumalar Atilla Birkiye’nin düzenlemesi ve Metin Belgin’in yönetimi ile Tilbe Saran, Atilla Şendil, Hakan Gerçek ve Metin Belgin tarafından gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler