‘Geçmişin’ geleceğini şekillendiren fuar

Müzecilik teknolojilerini buluşturan fuar 12-14 Nisan'da gerçekleşecek...

Yayınlanma: 03.04.2018 - 21:31
Abone Ol google-news

Türkiye’de restorasyon, arkeoloji ve müzecilik teknolojilerini aynı çatı altında buluşturan tek fuar olan Heritage İstanbul 2018, TG Expo tarafından 12- 14 Nisan tarihlerinde Hilton İstanbul Convention & Exhibition Center’da gerçekleştirilecek. 2015 ve 2017’den sonra bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek fuarın detaylı programı, dün İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde açıklandı. Toplantıya TG Expo Genel Müdür Yardımcısı Nergis Büyükkınacı, Heritage İstanbul Proje Yaratıcısı ve Yöneticisi Osman Murat Akan, ICOM Uluslararası Müzeler Konseyi Başkanı Suay Aksoy ve kültür tarihçisi, arkeolog Nezih Başgelen katıldı.

Osman Murat Akan, Heritage İstanbul 2018’de Türkiye’nin tarih ve sanat varlıklarının korunması, gelecek yıllara aktarılmasına yönelik kurum ve kuruluşlar ile sektör sorunlarının çözümü üzerine çalışılacağını söyledi. Akan, bu sene yeni olarak atölyeler ve miras sohbetlerinin yapılacağını ifade etti. Suay Aksoy, etkinliğin önemine dikkat çekerken, Nezih Başgelen ise fuarın Türkiye’deki kültür ateşini korumaya önemli katkı sağladığını söyledi. Başgelen, Heritage İstanbul’un 10-20 yıl sonra Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer tutacağını vurguladı.

2017 yılında 7 bin 500 kişinin ziyaret ettiği Heritage İstanbul’da bu yıl dünyadan ve Türkiye’den yaklaşık 70 kişi konuşma yapacak. Ayrıntılı bilgi için www.expoheritage. com.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler