Açılışta Atatürk coşkusu

37. İstanbul Film Festivali’nde Onur Ödülü alan Perihan Savaş 5‘ 0 küsur yıl olmuş. Sahnede olmamı sağlayan Atatürk’e teşekkür ederim’ dedi.

Yayınlanma: 07.04.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone Red sponsorluğunda düzenlenen 37. İstanbul Film Festivali, önceki akşam İstanbul Lütfi Kırdar’da düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene Türkiye sinemasının seçkin isimlerinin yanı sıra usta yönetmen Peter Greenaway, multimedya sanatçısı ve yönetmen eşi Saskia Boddeke gibi tanınmış uluslararası konuklar da katıldı. İstanbul Film Festivali’nin açılış töreni, Vodafone TV ve Vodafone Red internet sayfasından tüm Türkiye’ye canlı olarak yayımlandı.

Ödüller sunuldu

Sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği açılış töreninde festivalin Sinema Onur Ödülleri’nden önce festivalin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner tarafından teşekkür plaketleri sunuldu. Bu sırada temsilcileri sahneye çıkan kuruluşlar arasında en çok alkışı bir alkollü içecek firması aldı. Firmanın CEO’su sahneden ininceye kadar süren alkış; kültür sanat dahil hiçbir etkinlik düzenleyemeyen, etkinliklere orijinal isimleriyle sponsor olamayan, logolarını kullanamayan alkollü içecek firmalarına destek olarak yorumlanırken, katılımcılardan bazıları alkışın aynı zamanda alkole yönelik sürekli artan vergi yüküne de tepki olduğunu ifade ettiler. Festivalin bu yılki Sinema Emek Ödülü’nün sahibi Beyoğlu’nun en köklü sinemalarından Atlas Sineması’nın müdürü olan Cevdet Pişkin oldu. Cevdet Pişkin’e ödülünü İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan takdim etti. Pişkin, ödül konuşmasında Atlas Sineması’nın anahtarını kendisine verdikleri için İrfan Atasoy ve eşine teşekkür etti. 37. İstanbul Film Festivali’nin ilk Sinema Onur Ödülü, Arif Keskiner’e verildi. Keskiner’e ödülünü Sonay Kanat sundu. Keskiner, ödül için İKSV’ye teşekkür etti. Festivalin ikinci Sinema Onur Ödülü, yazar Osman Şahin’e sunuldu. Osman Şahin’e ödülünü sinema yazarı Atilla Dorsay verdi. Üçüncü Sinema Onur Ödülü, yönetmen Aram Gülyüz’e oyuncu Perran Kutman tarafından sunuldu.

Son Sinema Onur Ödülü ise sinema kariyerini 130 filmin yanında, TV dizileri ve tiyatro sahnesinde bugün de devam ettiren sanatçı Perihan Savaş’a verildi. Perihan Savaş ödülünü oyuncu Erkan Kolçak Köstendil’in elinden aldı. Savaş, ödül konuşmasında ailesine ve kendisini 5 yaşında oyunculukla tanıştıran, 2008 yılında yaşamını yitiren sanatçı Suna Pekuysal’a teşekkür etti.

‘Kadınım, sahnedeyim’

Sanatçı, “50 küsür yıl olmuş. Kadınım, sahnedeyim. Bana kadın olduğumun altını çizen, önümü açan ve sahnede olmamı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de teşekkür ederim” sözleriyle de büyük alkış aldı. Açılış töreninin ardından festival, Andrew Haigh’in yönettiği ve oyuncu Charlie Plummer’a Venedik’te En İyi Genç Oyuncu ödülü getiren “Lean on Pete” filminin gösterimiyle başladı. Filmin başrolündeki ünlü oyuncu Travis Fimmel de film

Festivalde bugün

-“Dünya Festivallerinden” seçkisinde yer alan “Mavili” 13.30’da Beyoğlu Sineması’nda filmin oyuncularından Bogdan Iancu’nun katılımıyla; 

-“NTV Belgesel Kuşağı” filmlerinden “My Generation” 13.30’da Rexx Sineması’nda yönetmen David Batty’nin katılımıyla; 

-“Mayınlı Bölge” seçkisinde yer alan Tatil 16.00’da Cinemaximum Zorlu Center’da yönetmen Isabella Eklöf’un katılımıyla gerçekleşecek. 

-Yapı Kredi Kültür Sanat’ta saat 16.00’da Festival Konuşmaları’nda “Yeşilçam’dan Bugüne” başlıklı bir sohbet düzenlenecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler