Ağaçlardan sonra fidanlara da kıydılar

İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’ndeki ağaçlık araziye 3. kez baskın yapıldı…

Yayınlanma: 17.07.2014 - 15:00
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları’nın (DT) atölyelerinin de bulunduğu tesislerdeki ağaçlı araziye SS İvme Yapı Kooperatifi çalışanları dün 3. Kez baskın yapıldı. Bu kez de arazideki ağaçların ardından filizler 2 dozerin altında kaldı. Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar, “Bu üçüncü baskın. İki baskının ardından da söylemiştik, yapılan işlem hukuksuz. Yenimahalle Belediyesi’nce mühürlenmiş araziye ellerini kollarını sallayarak, giremezler. Açılan davaları kazandıklarını iddia ediyorlar ancak öyle bir dava yok” dedi.

ARAZİDEN SON FOTOĞRAFLAR

DT’nin 60 yıldan bu yana kullandığı Macunköy’deki tesislerinin bulunduğu araziye ilk baskın mart ayı başında, gece yarısı gerçekleştirilmiş ve 100’e yakın ağaç katledilmişti. İkinci baskın da yine 7 Nisan’da gece yarısı gerçekleştirilmiş ve bu kez 200’ün üzerinde ağaçla birlikte DT’nin binaları da bu yıkımdan zarar görmüştü. Bunun üzerine DT Genel Müdürlüğü SS İvme Yapı Kooperatifi’nin işlemlerinin “hukuksuz” olduğu gerekçesiyle “yürütmeyi durdurma” davası açmıştı. Dava sonucunda da SS İvme Yapı Kooperatifi’nin eylemlerinin tümüne “men” gelmişti.

Mührü söküp girmişler

Ancak SS İvme Yapı Kooperatifi’nin çalışanları söz konusu araziye, üçüncü kez, dün öğle saatlerinde baskın yapıldı. Bu baskında da fidanlar katledildi. İlk iki yıkımın ardından Ankara Valiliği’nce alanda görevlendirilen korumaların baskına müdahalede bulunmaya çalıştıkları ancak SS İvme Yapı Kooperatifi çalışanlarının buna engel oldukları belirtildi.

‘Hukuka aykırı iş yapıyorlar’

Olayın ardından Cumhuriyet’e açıklama yapan Ankara DT Müdürü Şekip Taşpınar, ikinci baskının ardından alanın DT lehine Yenimahalle Belediyesi tarafından mühürlendiğini belirterek, söz konusu baskında bu mührün söküldüğünü kaydetti. Taşpınar, şunları söyledi:

“Diyorlar ki, ‘Elimizde mahkeme kararı var, bu arazi bizim. Biz, açılan davaları kazandık.’ Oysa onlar tarafından bize karşı açılan bir dava yok ortada. Bizim açtığımız dava sonucunda da bu kooperatifin ‘işlemlerinin men’ine karar verildi. Onların bizim 60 yıldan bu yana kullandığımız araziye girebilmeleri için tahliye davası açmaları gerekir. Ortada böyle bir dava yok.”

Sanayi sitesi yapmak istiyorlar

DT’nin 60 yıldan bu yana kullandığı ve Milli Emlak’a ait bu arazi, 2005 yılında “küçük sanayi sitesi yapılması” amacıyla bir ölçümleme yapılmadan SS İvme Yapı Kooperatifi’ne satılmıştı. Ancak arazinin satışında “aplikasyon (parselin ayrılması, birleşmesine aykırı durum) hatası” yapıldığı belirtilmiş ve DT tarafından bu yanlışın düzeltilmesi istenmişti. Kooperatif de bu hatayı görmezden gelerek, onlarca ağacın bulunduğu alanı kendi sınırlarına ait olduğunu öne sürüp, iki büyük baskın gerçekleştirdi. Üçüncü baskın da dün yapıldı.

Sopa ve silahla gelip 60 yıllık ağaçları katlettiler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler