Cibali’de Yeşilçam filmleri seyredilecek

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile “Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı” düzenliyor.

Yayınlanma: 30.04.2018 - 19:54
Abone Ol google-news

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampusu’nda yarın başlayacak konferans 5 Mayıs’ta sona erecek. Etkinlikte, Yeşilçam filmlerinin felsefesi, teknolojileri, klişeleri, masalsı anlatımları konuşulacak; kentsel dönüşüm, İstanbul, isyankâr gençlik ve çocuk tahayyülleri gibi filmlerde sıkça ele alınmış kavramlar tartışılacak. Sinema sektörünün yakından tanıdığı birçok senarist, yönetmen, yapımcı, oyuncu ve eleştirmenin konuşmacı olarak yer alacağı konferansın ana konuşmacıları ise melodram türünü masaya yatıran yetkin çalışmalarıyla bilinen film kuramcısı Emeritus Profesör Christine Gledhill, ulusal sinema ve dünya sinemaları üzerine incelikli araştırmalar sunmuş Columbia Üniversitesi Film Çalışmaları Profesörü Richard Peña ve Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü bünyesinde, özellikle Türkiye Sineması’nı odağına alarak yaptığı ulusal ve uluslararası yayınlarıyla akademiye önemli katkılar sunmuş Prof. Dr. Savaş Arslan olacak.

Film Gösterimleri: Yarın, 10.00 – 11.30 “Ayşecik Sokak Kızı” (Ülkü Erakalın, 1966), 12.00 – 13.45 “Küçük Hanımefendi” (Nejat Saydam, 1961), 14.00- 16.00 “Şafak Bekçileri” (Halit Refiğ, 1963), 16.30 – 18.00 “Senede Bir Gün” (Ertem Eğilmez, 1971),

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler