Yeni Türkiye Cumhuriyeti 4.Kez Basıldı

Bilgi Yayınları Prof. Dr. Şerafettin Turan’ın(1925 - 2015) beş ciltte toplanan “Türk Devrim Tarihi” eserinin “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” başlıklı üçüncü cildinin 4.cü basımını gerçekleştirdi.

Yayınlanma: 01.05.2018 - 16:07
Abone Ol google-news

Geniş kapsamlı “Yeni Türkiye Cumhuriyeti” (üçüncü cilt) iki ayrı kitap haline getirildi. Atatürk’ün direktifi ile kurulan Türk Dil Kurumu’nun son Başkanı, Dil Derneği Onursal Başkanı, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Dekanlığı ve “Yakın Çağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkanlığı gibi önemli görevler üstlenmiş, dil ve tarih bilimci Prof. Dr. Şerafettin Turan, Türk Devrim Tarihi'ni beş kitapta bütün yönleriyle ve nesnel bir bakışla büyük emekle değerlendirdi.

Turan, 1. ciltte, “İmparatorluğun Çöküşünden Ulusal Direnişe”; 2. ciltte “Ulusal Direnişten Türkiye Cumhuriyeti” ne değin olup bitenleri; 3. ciltte “Yeni Türkiye'nin Oluşumu” nu; 4. ve 5. ciltte “Çağdaşlık Yolunda Yeni Türkiye” yi; günümüze değin uzanan olayları, oluşumları bir araya bilimsel metot ve tarih bilimci titizliği ile getirdi.

Turan bu eseriyle bilimsellikten uzak bir anlayışla salt “kahramanlık” öyküsü gibi sunulmuş, pek çok bilgi-belge göz ardı edilmiş yayınları çürütmekte, araştırmacılara referans alabilecekleri kıymetli bir kaynak sunmaktadır.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler