'Aşık' Diyarbakır'da

Aşık Veysel’in hayatını konu alan “Aşık” filmi ve yönetmeni Bilal Babaoğlu, Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak söyleşi ile Diyarbakırlı sinemaseverlerle buluşacak.

Yayınlanma: 07.05.2018 - 16:00
Abone Ol google-news

Büyük Ozan Aşık Veysel'in aşkını beyaz perdeye taşıyan Aşık filmi alternatif bir yöntemle izleyicisine ulaşıyor. Yaklaşık iki yıldır çeşitli belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin organize ettiği özel gösterimlerle film izlenirken türkü severler ayrıca filmin başrol oyuncusu Emirhan Kartal'ın seslendirdiği unutulmaz türküleri dinleme şansına sahip oluyor.

Dicle Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri Haftası kapsamında Türkiye'de ve yurt dışında pek çok festivalde gösterimi yapılan Aşık Veysel’in hayatını konu alan “Aşık” filminin Yönetmeni Bilal Babaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek film gösterimi ve söyleşi 9 Mayıs Çarşamba günü Dicle 15.00'de Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. 

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Bilal Babaoğlu, "Aşık gibi gişe filmi ya da seyirlik olmayan filmlerin izleyiciye ulasması çok zor. AVM salonları şans bile tanımadan "iş yapmaz" diye değerlendirip vizyon şansı vermiyor. Oysa biz Aşık filmiyle gördük ki izleyiciye ulaşırsanız film izleniyor ve seviliyor. İki yıldır ben elimde filme uzun ince yollardayım" diyor.

Babaoğlu, "Köy kasaba kim davet ederse gidiyoruz, filmimizi izleyiciye ulastırıyoruz. Hangi belediyenin kapısını çaldıysak az çok sponsor oldu, filmi aldı halka ücretsiz gösterdi. Üniversitelere ücretsiz gidiyoruz. Gençlere Asık Veysel'i dolayısıyla halk müziğini tanıtmayı ve sevdirmeyi ayrıca önemsiyoruz. Ben film yaptım izleyen izler dönemi kapandı bence. Sinemacılar, kültür insanları alternatif paylaşım modelleri bulmak zorunda. Aşık filmi Aşıklık geleneğine uygun bir şekilde diyar diyar gezerek izleyiciyle buluşuyor. Bu hafta da Dicle Üniversitesi Dicle Sinema kulubünün film festivali kapsamında Diyarbakır'da Aşık dostlarıyla buluşacak" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler