Müziğin aile bağları

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali yarın başlıyor. 12 Haziran’a kadar devam edecek festival, 46. yılında “aile bağları” temasını merkezine alıyor.

Yayınlanma: 21.05.2018 - 21:22
Abone Ol google-news

Yıldızlarla Oda Müziği- I konserinde Lise Berthaud da (viyola) yer alıyor.

46. İstanbul Müzik Festivali, 17 farklı mekânda 25 konser, 19 konser öncesi etkinlik ve atölye çalışmalarıyla 500’e yakın sanatçıyı ağırlayacak. 1988 yılından bu yana çeşitli kategorilerde festivale katkı sunan E.C.A Presdöküm Sanayii A.Ş., son 3 yıldır desteğini Festival Sponsoru olarak sürdürüyor. 46. İstanbul Müzik Festivali, açılış konserini 14 yıldır olduğu gibi yine Sascha Goetzel yönetimindeki festivalin yerleşik orkestrası Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası eşliğinde ödüllü genç bir solistle gerçekleştirecek. BİFO’nun, İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl buluşacağı solist 2017 XV. Uluslararası Van Cliburn Piyano Yarışması’nın ilk Güney Koreli birincisi Yekwon Sunwoo olacak. Türkiye’deki ilk konserini festivalde gerçekleştirecek olan 28 yaşındaki Yekwon Sunwoo, son yıllarda pek çok ödülün sahibi oldu. 46. İstanbul Müzik Festivali açılış töreni ve konseri 23 Mayıs Çarşamba akşamı saat 19.00’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek. 46. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki Onur Ödülü Prof. Yekta Kara’ya takdim edilecek. Türkiye’de sahneye koyduğu sayısız eserin yanı sıra yurtdışında konuk yönetmen olarak çalışan sahnelediği operalar Danimarka, İspanya, Portekiz, İtalya, Macaristan, Estonya, Rusya ve Çin’de sergilenen Yekta Kara, önemli uluslararası opera yarışmalarının da jüri üyesidir. Yekta Kara 1983’ten bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyeliğini sürdürüyor. Festival kapsamında gerçekleşecek ücretsiz Hafta Sonu Klasikleri bu yıl Babylon, bomontiada ve Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde yapılacak. Hafta Sonu Klasikleri serisinin 26 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’da Babylon’da gerçekleşecek ilk konserinde Fazıl Say’ın prodüktörlüğünü yaptığı İlk Atlas albümüyle mezzosoprano Senem Demircioğlu ve piyanist İklim Tamkan ikilisi, türküleri ve 17. ve 18. yüzyılın önemli bestecilerinin eserlerini, özgün yorumlarıyla dinleyicilerle buluşturacak.

İdil Biret sahnede

Seçici kurul tarafından desteğe değer bulunan adaylardan bazılarının yer alacağı konser, 28 Mayıs Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da gerçekleştirilecek. Yarının Kadın Yıldızları projesinin ilk yılında kanaat önderi olarak, Türkiye’nin ilk “harika çocuğu” İdil Biret de onur konuğu olarak sahnede gençlerle olacak. (muzik.iksv.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler