Muhteşem Soygun

Steven Soderbergh’in popüler suç-komedi Ocean Üçlemesi’nin devam filmini Açlık Oyunları’nın yönetmeni Gary Ross gerçekleştirdi. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna, Helena Bonham Carter gibi ünlü yıldızların oynadığı Ocean’s 8, 15 Haziran Cuma günü gösterime giriyor.

Yayınlanma: 13.06.2018 - 12:35
Abone Ol google-news

Steven Soderbergh’in 2001’de çektiği popüler suç-komedi filmi Ocean’s Eleven’da Hollywood’un ünlü starları oynadı. İzleyici, George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts, Andy Garcia, Elliott Gould’u birlikte izledi. Bu eğlenceli komedinin ardından Soderbergh, Ocean’s Twelve (2004) ve Ocean’s Thirteen’i (2007) gerçekleştirdi. Ocean Üçlemesi çok başarılı oldu, büyük beğeni topladı. Tam 11 yıl sonra Steven Soderbergh’in yakın dostu, Pleasantville, Seabiscuit ve Hunger Games’in (Açlık Oyunları) yönetmeni Gary Ross, Ocean’s Eleven’ın devam filmi Ocean’s 8’i (2018) çekti.

 

Bu yeni devam filminde erkek yıldızlar yerine kadın yıldızlar var. Danny Ocean’ın (George Clooney) kızkardeşi Debbie Ocean (Sandra Bullock) başrolde. “Steven benim çok yakın dostum. Nerdeyse 20 yıldan beri birbirimizi tanıyoruz. Pleasantville’in yapımcısıydı. Ocean Üçlemesi’nde ben ona yardımcı oldum. Açlık Oyunları’nda ikinci yönetmenlik yaptı. Tüm senaryolarımı okur” diyen Gary Ross, Açlık Oyunları olmasaydı başrollerde kadınların olduğu bir suç komedisinin yapılmayacağını da vurguluyor. “Açlık Oyunları’nı çekerken çok sayıda insan filmin gişede başarılı olmayacağını söyledi. Bense karşı koydum. Jeniffer Lawrence çok iyi bir performans sundu. Sonunda haklı olduğum anlaşıldı. Açlık Oyunları’nın başarısının ardından büyük bütçeli yapımlarda kadın yıldızları izleyebiliyoruz”.


Ünlü hüküm giymiş hırsız Danny Ocean’ın kızkardeşi Debbie Ocean (Sandra Bullock) şartlı tahliye ile serbest bırakılır. Tahliye memuru ile konuşurken Debbie, çok pişman olduğunu, artık sıradan bir yaşam sürmek, arkadaşlar edinmek, iş bulmak ve faturalarını ödemek istediğini söyler. Tutukevinden çıkar çıkmaz eski dostu kaçak içki imalatçısı Lou’yu (Cate Blanchett) bulur. Ona, 5 yıl, 8 ay, 12 gündür planladığı soygun planını anlatır. Birlikte 50 yıldır kasada saklanan, Cartier’nin üç kilo ağırlığındaki pırlanta gerdanlığı Toussaint’i çalacaklardır. Bu soygunu da üstelik dünyanın en üst düzey güvenliğine sahip Metropolitan Müzesi’nde yapacaklardır.

Metropolitan Müzesi’nde üç buçuk hafta sonra müzenin yıllık galasında Avrupa Krallıklarının mücevherleri sergilenecektir. Bunu fırsat bilen Debbie ile Lou, 150 milyon dolarlık Toussaint gerdanlığını takması için sosyetik ünlü Daphne Kruger’i (Anne Hathaway) nasıl kandıracak larını düşünürler. Daphne’nin hayran olduğu moda tasarımcısı Rose Veil’i (Helena Bonham Carter) devreye sokarlar. Ayrıca ekibe, mücevher tasarımcısı Amita’yı (Mindy Kaling), ev kadını Tammy’yi (Sarah Paulson), hacker Sekiz Numara’yı (Rihanna), yankesici Constance’ı da (Awkwafina) alırlar.

Bu soygundan her bir kadın 16.5 milyon dolar kazanacaktır. Güvenlik kameraları müzenin her santimini kayıt ediyordur, tuvaletler hariç. Amerika’da tuvaletler mahremiyet içeren alanlar olduğu için buralara güvenlik kameraları yerleştirilmesi yasaktır. Güzel, zeki ve donanımlı soyguncular soygun planlarını bu zayıf noktaya göre tasarlarlar.

Moda dergisi Vogue’un uluslararası editörü Hamish Bowles filmin danışmanı olunca Alexander McQueen, Galiano, Jean-Paul Gaultier, Valentino gibi dünyaca ünlü tasarımcıların orjinal kreasyonları Metropolitan’ın yıllık galasında Kim Kardashian West, Serena Williams, Katie Holmes, Adriana Lima tarafından giyildi.  

 

“Steven’la çekim ve kurgu stilini, ritm ve müzik hakkında konuştuk. Yeni bir anlatım dili icat etmek gibi bir niyetim yoktu. Karakter seçimlerini birlikte oluşturduk. Tüm oyuncuların birbirleriyle uyum sağlayacağından emindim. Çekimlerde doğaçlamalarda yaptık, yaratıcılığımızı kullandık” diyen Gary Ross, şarkıcı Rihanna, rapçi Awkwafina, yazar-yapımcı Mindy Kaling gibi oyuncu olmayan yeteneklere de rol verdi.

Gary Ross’un yönettiği, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Rihanna, Mandy Kaling, Awkwafina, Richard Armitage, James Corden, Elliott Gould’un oynadığı, kadın dayanışmasını anlatan eğlenceli, Sürükleyici Ocean’s 8, 15 Haziran Cuma günü gösterime giriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler