Kupa 'Kartal'ı

Fortis Türkiye Kupası finalinde son 6 maçta yenildiği Fenerbahçe'yi beklenenin aksine oldukça rahat mağlup eden Beşiktaş, kupayı 8'inci kez müzesine götürdü: 4-2. Yusuf, Bobo (2) ve Holosko ile sonuca giden Kartal, attığından çok daha fazlasını da kaçırdı. Fenerbahçe'nin golleri Güiza ve Alex'ten (pen.) geldi.

Yayınlanma: 13.05.2009 - 19:12
Abone Ol google-news

Yaklaşık 3 yıl önce; 3 Mayıs 2006'da aynı statta oynanan finalde rakibini uzatmalarda 3-2 yenerek kupanın sahibi olan Siyah-Beyazlı ekip, bu kez kolay kazandı. Yusuf, Bobo (2) ve Holosko ile sonuca giden Kartal, attığından çok daha fazlasını da kaçırdı. Fenerbahçe'nin golleri Güiza ve Alex'ten (pen.) geldi.

Tam 6 maçtır Fenerbahçe maçlarında yüzü gülmeyen Beşiktaş, 26 yıldır kupaya uzanamayan rakibini bu sezon da kupaya hasret bıraktı. İzmir Atatürk Stadı’ndaki 47’nci Fortis Türkiye Kupası finalinin özellikle 2’nci yarısında kelimenin tam anlamıyla şov yapan Siyah-Beyazlı ekip, net bir galibiyetle 8’inci kez kupayı müzesine götürdü. Ligde de şampiyonluğun en güçlü adayı konumuna gelen Kartal, maça golle başladı. 6’ncı dakikada soldan kullanılan kornerde ceza alanının solunda topla buluşan Yusuf, direkt kaleye gönderdi, Volkan Babacan’ın müdahalesi yeterli olmadı: 1-0. 27’nci dakikada Deivid’in akıl dolu pasına yatarak müdahale eden Güiza, ilk yarının skorunu belirledi: 1-1.

3 Mayıs Pazar günü ligde üstelik kendi evinde 2-1 yenildiği Fenerbahçe önünde 2’nci yarıda kelimenin tam anlamıyla şov yapan Beşiktaş, 2 net pozisyonu kaçırdıktan sonra 56’da kaleye yaklaşık 25 metreden çok sert vuran Bobo ile öne geçti:2-1. Bu golden sonra da sahanın hakimi olan Kartal, 74’te defanstan sekip yükseklik kazanan topa, üç kişinin arasında kafayı vuran Bobo ile farkı 2’ye çıkardı: 3-1. Dakikalar 80’i gösterdiğinde kendi getirdiği topla Fenerbahçe ceza alanı önünde Bobo ile verkaça giren Holosko, klas bir plase ile Sarı-Lacivertli takımın ipini çekti:4-1. 90’ıncı dakikada Güiza’nın yerde kalması ile kazanılan penaltıyı gole çeviren Alex, farkı 2’ye indirse de 4-2’lik skor Fenerbahçe için teselli olmadı. Holosko, Bobo ve Tello ile sayısız fırsattan yararlanamayan Beşiktaş, kaçırdığı onca pozisyona rağmen İzmir Atatürk Stadı’ndan net bir galibiyet ve Türkiye Kupası ile ayrıldı.

 

Denizli: Daha büyük bir sevincin arefesindeyiz

Fortis Türkiye kupası finalinde Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kupayı kazanan Beşiktaş'ta teknik direktör Mustafa Denizli, ''Bugün, finalde ortaya koyduğumuz oyun, kupanın gerçek sahibinin Beşiktaş olduğunun açık bir sonucudur'' dedi.

Denizli, maçtan sonra yaptığı açıklamada, hem ligde hem de kupada başarıyı yakalamak için aylardır çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: ''Bugün, finalde ortaya koyduğumuz oyun, kupanın gerçek sahibinin Beşiktaş olduğunu açık bir sonucudur. Bu sezon Fenerbahçe'ye karşı telafisi olan maçlarda kaybettik. Kaybettiğimiz maçların telafisini yaptığımızı lig lideri olarak gösterdik. Final maçı, yolun sonuydu ve telafisi yoktu. Gerçekten ikinci yarıda finallerde görülmeyen bir sonuç ortaya çıkabilirdi. İzmir'in hava koşulları her iki takımı da etkiledi. Final vuruşlarında etkili olabilsek son yarım saatte daha farklı bir sonuç alabilirdik.'' Kupayı kazanmanın bütün camia için önemli bir başarı olduğunu söyleyen Denizli, önlerinde zorlu 16 günlük bir maraton olduğunu belirterek, ''Daha büyük bir sevinci yaşamak arefesinde olduğumuzu unutmadan yarın Ankara'ya döndükten sonra bunu yerine getirmemiz lazım'' diye konuştu.

Maçın en değerli oyuncusu seçilen Bobo hakkında da değerlendirme yapan Denizli, ''Bobo son derece başarılı bir oyun ortaya koydu ve bunu hak etti. Bobo'nun özellikle sonuç üzerinde etkili olması, takım için önemli bir oyuncu olduğunun göstergesi. Futbolcularımın hepsinin kutluyorum. Hepsi maçın futbolcusu'' dedi. Denizli, Fenerbahçe'nin kalesinde Volkan Babacan'ın oynadığının hatırlatılması üzerine de ''Volkan Demirel'in oynayacağını düşünüyordum. Çok değerli bir kaleci, ancak oyuna şanssız başladı. Gerçekten ben Volkan'ın soyadını okumadım. Değerlendirmede bir tek Volkan'da yanıldım'' karşılığını verdi.

Fenerbahçe teknik direktörü Luis Aragones ise maçtan sonra yapılan basın toplantısına katılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler