Kuş Cenneti'nde kurulan klinikte yaralı kuşlar tedavi ediliyor

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde yaşayan hayvanların kontrolü ve oluşabilecek sağlık problemlerine anında müdahale edilmesi amacıyla kurulan hayvan sağlık kliniği yaralı olarak bulunan şahini tedavi altına aldı.

Yayınlanma: 08.12.2015 - 15:53
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, önceki gün delta içinde görev yapan koruma memurları çeşitli yerlerinden yaralanan ve bu nedenle uçamayan bir şahinle karşılaştı. Görevliler, yaralı şahini alarak bir süre önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla kurulan ve bir uzman veterinerin görev yaptığı hayvan sağlık kliniğine getirdi. Burada muayenesi yapılan ve röntgenleri çekilen yaralı şahin hayati tehlikeyi atlattıktan sonra tedavi altına alındı. Tedaviye olumlu cevap veren yaralı kuşun birkaç gün daha kontrol altında tutulduktan sonra doğaya salınacağı belirtildi.

'HER HAYVAN BİZİM İÇİN DEĞERLİ'

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ile ilgili Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ın hassasiyetlerinin üst düzeyde olduğunu hatırlattı. Albayrak, şunları kaydetti: “Onların bu hassasiyetleri ve bu Ramsar alanına verdikleri değer önemli. Dünyanın çok az yerinde olan bir biyolojik çeşitliliğe sahip olan bu alanda yaşayan her canlı türü bizin için çok değerli. Büyükşehir Belediye Başkanı'mızın talimatıyla kurduğumuz ve burada yaşayan türlerin gelişimi ve sağlığını yakından takip etmekle görevli olan sağlık kliniğimiz bu ve benzeri olaylara anında müdahale edebilecek bir yapılanmaya sahip.”

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler