Lemi Bilgin resmen görevden alındı

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakan imzalı üçlü kararname ile Lemi Bilgin'in ‘asaleti’ sona erdi.

Yayınlanma: 04.08.2014 - 10:05
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Lemi Bilgin’in resmen görevden aldı. Bilgin’in üçlü kararname ile görevden alındığı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Öte yandan adı Eti Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen sünnet düğünü ile gündeme gelen Eskişehir İl Kültür Turizm Müdürü Ali Osman Gül’ün de görevine resmen son verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, bakanlıktaki taşları yerinden oynattı. Lemi Bilgin’i geçen yıl üçlü kararname olmadan görevden alan Çelik, Bilgin’in görevine 1 yıl sonra resmen son verdi. Bilgin’in o dönem görevden alınmasına bir gün önce gazetelere verdiği ilanın neden olduğu ileri sürülmüştü. Bilgin’in görevden alındığına ilişkin üçlü karaname Resmi Gazete’de yayımlanırken, DT Genel Müdürlüğü koltuğunda şimdilik vekaleten Mustafa Kurt bulunuyor.

Çelik’in görevden aldığı bir başka dikkat çekeci isim ise Eskişehir İl Kültür Turizm Müdürü Ali Osman Gül oldu. Gül’ün adı geçen aylarda Eti Arkeoloji Müzesi’nde tarihi eserlerin bulunduğu alanda gerçekleştirilen sünnet düğünü ile gündeme gelmişti. Söz konusu olay basına yansıdıktan sonra Çelik büyük tepki göstermiş, “Gereği ne ise yapılacaktır” demişti. Olayın hemen ardından müze müdürü görevden alınmış ancak Gül’e dokunulmamıştı. Çelik’in bu olay nedeniyle görevden alındığı bakanlık kulislerinde konuşuluyor.

Ayrıca Çelik, göreve gelir gelmez şef Erol Erdinç’i de Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nden almış ve yerine Murat Salim Tokaç’ı vekaleten atamıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan dünkü karara göre Tokaç da asaleten Güzel Sanatlar Genel Müdürü olarak atandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler