Libya'da Yüksek Seçim Kurulu'na IŞİD saldırısı: 12 ölü, çok sayıda yaralı

Libya'nın başkenti Trablus'ta Yüksek Seçim Kurulu binasına yapılan bombalı saldırıda 12 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralı var.

Yayınlanma: 02.05.2018 - 16:30
Abone Ol google-news

 

Libya'nın başkenti Trablus'ta, ülkenin az sayıdaki güvenilir ve bağımsız kurumlarından biri olarak değerlendirilen Yüksek Seçim Kurulu'na bir intihar saldırısı düzenlendi. IŞİD'in üstlendiği saldırıda, 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralı olduğu edinilen bilgiler arasında. Görgü tanıkları bölgeden yoğun bir duman çıktığını ve çatışma sesleri duyduklarını belirtti.

Üst düzey güvenlik yetkilisi Mohamad al-Damja'dan alınan bilgiye göre, ağır silahlı 4 saldırgan sabah saatlerinde YSK binasına saldırı gerçekleştirdi. Al-Damja: "Bina içindeki insanlara ateş açmadan önce kapıdaki güvenlik görevlilerini öldürmüşler" dedi. Saldırganların ikisinin polisin geldiği sırada üzerlerinde bulunan bombaları patlattıkları ve binanın ciddi hasar aldığı öğrenildi. Saldırı sonrasında bölgeye geniş bir güvenlik çemberi çekildi. 

Libya'da görev alan Birleşmiş Milletler temsilcileri saldırıyı kınadı. BM resmi twitter hesabından şu sözleri paylaştı: "Bu tür terör saldırıları ulusal birliği güçlendirmeye ve bir hukuk devleti oluşturmaya çabalayan Libyalıları yıldıramayacaktır." Birleşmiş Milletler temsilcileri 2018'de Libya'da bağımsız seçimlerin gerçekleşmesini umuyor. BM 'nin libya temsilcisi Ghassan Salame, şubat ayında verdiği bir demeçte 2018 sonuna doğru parlamento ve başkanlık seçimlerinin yapılabileceğini ama ülkenin henüz buna hazır olmadığını belirtmişti. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler