Lige silah molası

Fenerbahçe’ye yönelik silahlı saldırının ardından, Türkiye futbol tarihinin en radikal kararı alındı. TFF Yönetim Kurulu ve Kulüpler Birliği Vakfı üyelerinin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptığı toplantıdan ligleri bir hafta erteleme kararı çıktı. Fenerbahçe yönetimi ise olay aydınlatılana kadar oynamak istemiyor.

Yayınlanma: 07.04.2015 - 05:54
Abone Ol google-news

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırı sonrası futbol ailesi dün İstanbul’da toplandı. Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde gerçekleştirilen zirveye Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile Süper Lig ekiplerinin başkan ve yöneticileri katıldı. Fenerbahçe yönetiminden kimsenin yer almadığı zirve sonrası ‘ortak karar’ olarak Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda bu haftaki maçlar ileri bir tarihe ertelendi.

1 odada 3’lü zirve

Bakan Kılıç, TFF Başkanı Demirören ile Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ, 3.5 saat süren geniş katılımlı toplantının öncesinde özel bir odada başbaşa görüştü. Üç isim bu mini zirvenin ardından kulüp temsilcilerinin bulunduğu salona gitti. Demirören, “Bütün kulüp başkanlarımız önümüzdeki hafta oynanacak lig maçlarının kaydırılmasını talep etti. Bunun tek sebebi, yapılan olayı protesto etmek. Biz federasyon olarak maçların tamamının ertelenmesine sıcak bakmıyorduk. Bu olayı yapan kişinin ödül almış gibi gözükmesinden ve ülkemizde güvenlik sorunu varmış gibi gözükmesinden... Bu kararın alınmasının tek sebebi, bütün başkanlarımızın Türk futboluna ve Fenerbahçemize yapılan olaya tepki olarak aldıkları karardır” dedi.

Ortak karar çelişkisi

Demirören’in lig maçlarının ertelenmesinin tüm kulüplerin ‘ortak kararı’ nedeniyle alınmasını açıklamasına karşın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, “Aslında bu tür eylemlere prim vermek doğru değil. Yarın farklı bir olay olduğu zaman da yine ligleri mi erteleyeceksiniz? Ancak arkadaşların görüşleri farklı farklıydı. Sonuçta bir takımın maçlarını erteliyorsanız o zaman bütün maçları ertelemenin daha mantıklı olacağı görüşü hakim oldu. Hem kupa hem lig maçları ertelendi. Ertelenmeyecekse bütün maçların ertelenmemesi lazım, erteleniyorsa hepsinin ertelenmesi bana göre de doğru” dedi.

İşte maç programı

7 Haziran’daki genel seçimler nedeniyle Süper Lig’de 31. hafta maçları hafta içinde oynanacak. Lig planlandığı gibi 31 Mayıs’ta bitecek. Bu hafta içi oynanması gereken Ziraat Türkiye Kupası maçları 14, 15, 16 Nisan’a kaydırıldı. Süper Lig’de 27. hafta maçları 17, 18, 19 Nisan’da oynanacak. 1 hafta kaydırılan 31. hafta maçları ise 12, 13, 14 Mayıs’ta yani hafta içinde oynanacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler