Liselilere ‘şeriat’ sınavı

Harem-selamlık girilecek sınavın tek kaynak kitabında cihat çağrısı yapılıyor.

Yayınlanma: 17.12.2015 - 21:27
Abone Ol google-news

Lise öğrencileri yarın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle “şeriat” sınavına girecek. Anadolu Gençlik Vakfı’nın (AGD) “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” adıyla Türkiye genelinde düzenlediği sınav, yarın yapılacak. 120 dakikalık, 90 sorudan oluşan test biçimindeki sınava katılmak isteyenler derneğe başvurularını yaptı. Sınavın tek kaynak kitabı, 3 lira karşılığında öğrencilere verilen İbrahim Cücük’ün “Ayet ve Hadislerle Peygamberimiz.” Kitapta, şeriat propagandası ve cihat çağrısı yapılıyor.

Tam altın hediye

Siyer-i Nebi Yarışması adı altında düzenlenen sınav, saat 11.00’de. Sınavda başarılı olan öğrencilere 3 tam altından 10 tam altına kadar değişen ödüller de belirlendi. Öğrencilere ayrıca ilçelerde de AGD şubeleri tarafından ödül verileceği duyuruldu. Ancak ödüllerin neler olduğunu öğrenmeleri için gençler AGD şubelerine davet ediliyor.

Yarışmanın “Erkekler” ve “Bayanlar” düzeniyle “harem- selamlık” olarak ayrı ayrı sınıflarda düzenleneceğinin duyurulduğu internet sitesinde yarışmanın amacı şöyle belirtiliyor:

“...Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir...”

Kaynak kitaptaki bazı bölümler şöyle:

* Hırsızlık eden erkekle hırsızlık eden kadının o kazandıklarına bir karşılık ve Allah tarafından (insanlara) ibret verici bir ceza olmak üzere ellerini kesin.

* ...İşin (dinin) başı islam (kalbin teslimiyeti, tasdik; bedenin teslimiyeti tatbik ve tatbikin direği namaz, zirvesi cihaddır.

* ...Cihad, gayret demektir. Batılı iptal edip İslam’ı ispat ve tesbit etme gayretidir... İslam’ın ölmesi kıyametin kopması demektir.

* ..Nitekim öldürmek, İslam’a savaş açmış bir gücün öldürülmesi olursa iyidir. Öldürmemenin sonunda bir kimse ve ona bağlı insanlar İslam’a girecek ise herhalde öldürmemek daha iyidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler