Lufthansa pilotları grevi uzattı

Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının bugün başlayan iş bırakma eyleminin çarşamba günü de devam edeceği bildirildi.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 12:19
Abone Ol google-news

Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının bugün başlayan iş bırakma eyleminin çarşamba günü de devam edeceği bildirildi. 

Alman Pilot Sendikası'ndan (VC) yapılan açıklamada, Lufthansa ve yan kuruluşu Germanwings pilotlarının çarşamba günü saat 00.01-23.59'da iş bırakacağı ve grevin Almanya genelinde "A320-Family, B737 ve Embraer" uçak tipleriyle gerçekleştirilen uçuşlar ile kısa ve orta mesafeli uçuşları etkileyeceği belirtildi.

Açıklamada, sendikanın, Lufthansa'ya yaptığı 500 milyon avroluk maliyet tasarrufu sağlayabilecek "büyüme ve istihdam için ittifak" önerisinin kabul edilmediği hatırlatıldı.

Pilot sendikasından dün yapılan açıklamada, Lufthansa ve Lufthansa kargo pilotlarının bugün saat 08.00-23.59'da iş bırakacağı ve grevin Almanya genelinde A380, A330, A340 ve B747 gibi uçak tipleriyle yapılacak uzun mesafeli uçuşları etkileyeceği vurgulanmıştı. 

Pilotlar, 13. kez greve gidiyor

Alman Pilot Sendikası ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. 

Sendikayla Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor. 

Lufthansa, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55’ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Lufthansa'dan açıklama
 
Lufthansa Hava Yolları Türkiye Genel Müdürü Löcherbach, şirkette görev yapan pilotların başlattığı grev ve şirketin yeni projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Löcherbach, Lufthansa Hava Yolları’nda pilotların başlattığı grevle ilgili olarak yarın itibariyle kısa ve orta mesafeli uçuşlarda grev yapılacağı ve Türkiye çıkışlı bazı seferlerin iptal olacağını söyledi.

Yolcularımızı bilgilendireceğiz

Alman pilot sendikasının başlattı grev kararının ardından uçuşlarda aksaklıklar yaşandığını ifade eden Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Stefan Löcherbach, şunları söyledi:

“Bugün Lufthansa uzun menzilli uçuşlarının yarısını iptal etmek durumunda. Yolcularımızın çoğu ABD'ye uçuyor. Bugün için bu grevden Türkiye'den Miami'ye uçacak yolcularımız etkilenmeyecek. Yarın ise kısa ve orta mesafeli uçuşlar için grev yapılacağına dair anons edilmiş. Frankfurt'taki meslektaşlarımız çalışıyorlar. Bugün saat 15.00'te Türkiye saatiyle bitmiş olacak çalışma. Çarşamba günü için sağlam bir programımız elimizde olacak. Mümkün olduğunda Türkiye çıkışlı yolcularımızın en az şekilde etkilenmesi için çaba harcayacağız. Ama Türkiye'den çıkışta bazı uçuşların iptal olacağını bekliyoruz. Yolcularımıza telefon edilerek veya kısa mesaj yoluyla bilgilendirme yapılacak ve uçuşları yeniden düzenlenecek. "

Dünyanın en iyi pilotları bizde

Şirket olarak bu grevin masada konuşularak son bulmasını istediklerini ifade eden Löcherbach, “Biz şuna inanıyoruz ki dünyanın en iyi pilotları bizde ve iyi de maaş alıyorlar. Havacılık sektöründeki rekabet nedeniyle bizim için daha uygun çözümler bulmak zorundayız. Görüşmemiz ve konuşmamız, bunu neticeye bağlamamız gerekiyor" dedi.

THY ile ortak çalışma yapabiliriz

Şirket olarak büyük ve ucuz maliyetli şirketlerle büyük bir rekabet içine girdiklerinin altını çizen Stefan Löcherbach, “Biz şirket olarak bu rekabete cevap vermek zorundayız. Bu nedenle bir konsept üzerinde çalışmalarımız devam etmekte. Yeni projemiz olan Eurowings yolcularımızı uygun fiyatlarla uçurmak için çalışma içerisindeyiz. Klasik Lutfhansa markasıyla büyümek bazı yerlerde olmayabiliyor ama bir markamız adı altında büyüyebilmek için çözüm arıyoruz. Çünkü şu an rekabet çok sert durumda. Uzun mesafeli uçuşlarda Türk Hava Yolları’yla yeni bir çalışma yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler