Mahkûmsan hasta olamazsın!

Sağlık sorunları nedeniyle başvuru yapan bin 121 tutuklu ve hükümlü geri çevrildi

Yayınlanma: 06.07.2014 - 23:19
Abone Ol google-news

Hastalık gerekçesiyle rapor için Adli Tıp Kurumu’na başvuruda bulunan bin 121 tutuklu ve hükümlünün başvurusunun reddedildiği ortaya çıktı. Cezaevlerinde 104 kanser hastası hükümlü ve tutuklu olduğu da bildirildi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Adalet Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, cezaevlerindeki kanser hastaları hakkında bilgi istedi. Önergeyi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yanıtladı. Bozdağ’ın yanıtına göre, ceza infaz kurumlarında 104 kanser hastası hükümlü ve tutuklu var. Bu kişilerin bir kısmının tedavileri kurum revirinde, ileri tetkik, tedavi ve rehabilitasyon gerekenlerin tedavilerinin devlet hastanelerinde, daha ileri sağlık hizmeti gerekenlerin tedavilerinin ise üniversite hastanelerine sevk edilerek yerine getirildiği belirtildi. Yanıtta, iyileşinceye kadar infazı ertelenen 184 hükümlü ve tutuklu bulunduğu ifade edildi. Yanıta göre 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında hasta hükümlü ve tutuklularla ilgili Adli Tıp Kurumu’na 2 bin 495 dosya geldi. Bu kapsamda 1527 rapor ile 968 müzekkere düzenlendi. Yanıtta, “Bunlardan Cumhurbaşkanı affı kapsamında 5, infaz tehiri (erteleme) kapsamında 178, hastane şartlarında yatırılarak tedavi edilmesi istenilen 60, akıl hastalığı tepsit edilerek yüksek güvenlikli sağlık kuruluşunda tedavi olması gereken 38 kişi hakkında gerekli raporların düzenlendiği” dile getirildi.

Toplam bin 121 kişinin talebinin ise reddedildiği ve ilgili Cumhuriyet savcılıklarına gönderildiği belirtildi. Kurul tarafından değerlendirmeye alınan hastalar içerisinde kanser hastalarının da bulunduğu ancak, salt kanser tanısına yönelik istatistik tutulmadığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler