Mamak'ta ortak isyan

Mamak’ta yatan Balyoz hükümlüsü 34 subay, Aytaç Yalman, Hilmi Özkök ve Çetin Doğan arasında yaşanan plan semineri tartışmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 05.11.2013 - 20:16
Abone Ol google-news

Balyoz davası kapsamında Mamak Askeri Cezaevi’nde hükümlü olan 34 muvazzaf subay, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın plan seminerine ilişkin tartışma yaratan sözleri üzerine yaptıkları açıklamada, “Zamanın komuta kademesini oluşturan Hilmi Özkök, Aytaç Yalman ve Çetin Doğan arasında gerek seminerde gerekse seminer dışında her ne olduysa ve her ne çekişme yaşandıysa bizler bunu bilmiyoruz, ne tarafı ne de muhatabız. Artık üzerimizden yapılan haksız ve sebebine vâkıf olamadığımız tartışmalara son verilip, sahteliği ortaya çıkarılmış olan CD’lerin kimler tarafından oluşturulduğu araştırılarak suçsuzluğumuz ortaya konulmalı” dedi.

Tuğamiral Şafak Yürekli ve Hava Korgeneral Turgut Ataman’ın arasında bulunduğu 34 Balyoz hükümlüsü subay, Aytaç Yalman’ın basında yer alan sözleri üzerine ortak bir açıklamaya imza attı. Açıklamada, şöyle denildi: “Balyoz davasının sahte dijital verilerle iftiraya uğramış mağdurları olarak bizler katılmadığımız ve haberimizin bile olmadığı bir seminer konu edilerek haksız ve hukuksuz suçlamalara maruz kaldı. Verilen haksız bir hükümlü 134 denizci, 41 havacı ve 21 jandarma subayı olarak bizler seminere katılmadığımız halde sahte ve bizimle hiçbir illiyet bağı kurulmayan dijital veriler delil kabul edilerek 16-20 yıl arasında ağır cezalar aldık. Balyoz iddianamesinde darbeyi önlediği yazılmış olan eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, 4 Kasım tarihinde basında yer alan mektubunda, iddianamenin aksine Balyoz planından haberinin olmadığını, seminerin sadece bir disiplin suçu oluşturabileceğini ve asıl üzerinde durulması gerekenin sahte CD’lerin kimler tarafından oluşturulduğunun araştırılmasının uygun olduğunu belirtmiştir. Aytaç Yalman’ın ‘Düzmece ve sahte olduğu iddia edilen CD’lerin kimler tarafından nasıl oluşturulduğunu araştırmanız daha uygun olmaz mı?’ sözüne sahte dijital verilerle suçlandığımız gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.”

Açıklamada, disiplin suçu dahi işlenmediği halde Mamak Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunduklarını belirten subaylar, “Zamanın komuta kademesini oluşturan Hilmi Özkök, Aytaç Yalman ve Çetin Doğan arasında gerek seminerde gerekse seminer dışında her ne olduysa ve her ne çekişme yaşandıysa bizler bunu bilmiyoruz, ne tarafı ne de muhatabıyız. Görünen ve yaşananların ortaya koyduğu gerçek şudur ki; seminere katılmadığımız halde, karanlık odalarca bu seminer bahane edilerek oluşturulan sahte dijital verilerle davaya dahil edilen bizler büyük bir iftiranın ve acımasızca işlenen bir insanlık suçunun ailelerimizle birlikte mağdurlarıyız” değerlendirmesinde bulundu. Açıklamada, sahteliği ortaya çıkarılmış olan CD’lerin kimler tarafından oluşturulduğunun araştırılması istenirken şunlar kaydedildi: “Masumiyetimizin en kısa sürede ortaya konulmasını ve suçsuz olduğumuzu bilen ve inananların bunu Yüce Türk milleti huzurunda açıkça ifade etmelerini bekliyoruz. Aytaç Yalman’ın ‘ceza alan ve bigünah (günahsız) olduklarına inandığını’ Balyoz mağdurları adına...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler