Manchester United Kyle Walker'a duacı

İngiltere Premier Ligi'nin açılış maçında Manchester United, Tottenham Hotspur'u 1-0 yenerken, tek gol konuk ekibin defans oyuncusu Kyle Walker'dan geldi. Maç boyunca net fırsatları değerlendiremeyen Tottenham, mağlubiyete engel olamazken, 'Hayaller tiyatrosu' olarak adlandırılan Old Trafford'da ev sahibi ekip kabus yaşadı.

Yayınlanma: 08.08.2015 - 16:40
Abone Ol google-news

İsmi Real Madrid ile anılan kaleci David de Gea, karşılaşmayı tribünden izlerken, maça daha etkili başlayan Tottenham Hotspur oldu. Londra ekibi, 5. dakikada Ekirsen'le net gol fırsatından yararlanamadı. Harry Kane'in defansın arkasına gönderdiği harika pası aynı güzellikte kafayla önüne alan Christian Eriksen, kaleci Romero ile karşı karşıya kaldı. Demarke durumdaki vuruşunda top direği sıyırarak üst ağlarda kaldı.

Bu pozisyonun ardından Manchester United kalesinde ağırlığını iyice hissettiren Tottenham, 22. dakikada şansız bir golü kalesinde gördü. Sağ kanatta Memphis Depay'la paslaşan Ashley Young, penaltı noktası üzerine ortaladı. Wayne Rooney, topu düzeltip vurmak isterken, Kyle Walker ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve Manchester United 1-0 öne geçti.

Golün ardından Tottenham atakları bıçak gibi kesildi. İlk dakikalara kötü başlayan Manchester United, rakibinin de etkisizleşmesiyle önce oyunda dengeyi kurdu, ardından Tottenham kalesinde tehlikeli ataklar gerçekleştirmeye çalıştı. Buna karşın iki ekip de net pozisyonlar yakalayamadı ve devre golsüz sona erdi.

Manchester United'ın yeni transferlerinden Bastian Schweinsteiger 60'ıncı dakikada alkışlarla oyuna girerken, beş dakika sonra Wayne Rooney'in penaltı noktasına ortasında top Alman oyuncunun kafasının üzerinden geçip Ashley Young'un önünde kaldı. Young'un kaleye şutunda kaleci Worm çizgide kurtardı. Bu şut, Manchester United'ın maç boyunca kaleyi bulan ilk şutu oldu.

Takımın diğer yeni transferi Memphis Depay, 68'de yerini Ander Herrera'ya bıraktı. Oyuna giren Schweinsteiger'in organize ettiği Manchester United, son dakikalarda rakibi karşısında oyun üstünlüğünü ele geçirmesine karşın aradığı golü bulamadı. Harry Kane'nin 88 ve Eriksen'in 89'daki şutlarında kaleci Romero kritik kurtarışlar yaparken, karşılaşma 1-0 Manchester United'ın üstünlüğüyle sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler