MEB, TÜGVA protokolünü savundu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim alanında çeşitli vakıf ve derneklerle yapılan dini etkinlikleri savundu. TÜGVA ile imzalanan protokole ilişkin Selçuk, “öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler edinmesine katkı sunmak için” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 05.01.2020 - 02:00
MEB, TÜGVA protokolünü savundu
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin ardından Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile işbirliğinin kapsamını genişletmesini TBMM gündemine taşıdı. 

Bakanlığın, tüm okullara resmi yazı ile yeni talimatları iletmesi ve okul yönetimlerinden TÜGVA için “hassasiyetle” çalışmasını istemesinin ardından sorulan sorulara MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yanıt verildi.

Tanrıkulu’nun, TÜGVA’nın “Çizimler ile 40 Hadis” yarışmasına ilişkin sorulara bakan adına verilen yanıtta, “Yarışma ile öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerler edinmesine katkı sunmak, Hz. Peygamber’in (sav) örnek yaşamı ve güzel ahlakını öğrencilere tanıtmak ve öğrencilerin örnek almaşım sağlamak amaçlanmıştır” denildi. Tanrıkulu’nun, TÜGVA yarışmasının fikir sahibinin kim olduğu, daha önceden yapılan anlaşmalar olup olmadığı ve içeriklerine ilişkin soruları ise yanıtsız bırakıldı. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler