Memleket için buluştular

Birleşik Haziran Hareketi’nin dün Kadıköy’de düzenlediği “Memleket İçin İstanbul Buluşması”na binlerce kişi katıldı. Haziran Türkiye yöneticisi Burak Yücel, “Hepimize deli gömleği giydirilmek isteniyor. Ama bu çırpınmaları boşuna. Demokratik, laik Türkiye isteyen ‘hayır’cı dostlarımızla dayanışma içinde çalışacağız” diye konuştu.

Yayınlanma: 05.02.2017 - 23:05
Abone Ol google-news
<video:671063>

Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla Caferağa Spor Salonu’nda bir araya gelen binlerce kişi başkanlık referandumunda hayır diyeceklerini haykırdı. Türkiye’ye deli gömleği giydirilmek istendiği belirtilen açıklamada, “Bu referandum kendi kişisel çıkarları için 80 milyonun geleceğini ateşe atanlarla halklar arasındadır. Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan’ın yoldaşları ile bu ülkeyi parsel parsel emperyalistlere ve cemaatlere peşkeş çekenlerin arasındaki referandumdur” denildi.

Birleşik Haziran Hareketi’nin çağrısıyla dün Kadıköy Caferağa’da binlerce kişinin katılımıyla “Memleket için İstanbul Buluşması” gerçekleştirildi. “Yeni bir başlangıç için hayır”, “ “Memleket için hayır” yazılı pankart ile Gezi şehitleri ve 68 kuşağının devrimci hareket liderlerinin posterlerinin asılı olduğu alanda “Umut biterse Haziran başlar”, Şeriata, faşizme, karanlığa geçit yok”, “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atıldı. Etkinlikte konuşan Haziran Türkiye yöneticisi Burak Yücel, Türkiye’nin tarihsel bir süreçten geçtiğini belirterek, “Hepimize yani 80 milyona bir deli gömleği giydirilmek isteniyor. Memleketimiz bir uçurumun kenarından aşağı atılmak isteniyor. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve kısaca hepimizin sesi kısılmak isteniyor, kul köle olmamız isteniyor. AKP Saray rejimi ve koltuk değneği MHP bu ülkeye bu deli gömleğini gyidirmek için canla başla çırpınıyor ama biliyoruz ki bu çırpınmaları boşuna. Onların tek adam diktatörlüğünü yıkacağız ve yine kısa bir zaman sonra Haziran’ın ülkesini kuracağız”dedi.

Ülkenin geleceği oylanacak

Yapılan anketler ve kamuoyu yoklamarında halkın tek adam diktatörlüğüne direndiğinin ortaya çıktığını kaydeden Yücel, “Bu referandum memleketin geleceği ve kaderinin oylandığı bir gün olacak. Bu yüzden Haziran Hareketi olarak ev ev, sokak sokak, kapı kapı gezip bunun sakıncalarını anlatacağız. Demokratik, laik Türkiye isteyen hayırcı dostlarımızla rekabet içinde olmadan dayanışma içinde çalışacağız. Çünkü bu referandum kendi kişisel çıkarları için 80 milyonun geleceğini ateşe atanlarla halklar arasındadır. Bu referandum Mahir Çayanlar ve Deniz Gezmişler’in yoldaşları ile memleketi parsel parsel emperyalistlere ve cemaatlere satanların arasındadır. Onların İngiliz gemilerine binip kaçan padişahları varsa bizim de Pir Sultanlarımız, Bedrettinlerimiz ve zulme boyun eğmemiş halklarımız var” diye konuştu. Etkinlikte Erdal Güney, Grup Şehir Işıkları ve Adalılar grubu da sevilen parçalarını seslendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon