'Menderes adını ağzına alma'

Erdoğan'ın Adnan Menderes'i kullandığını belirten Kılıçdaroğlu, "Menderes'in çocuklarının evinde 1 milyar dolar çıkmadı. Ona bu millet hırsız demedi" dedi.

Yayınlanma: 18.03.2014 - 22:44
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın insanları bölüp karşı karşıya getirmek istediğine dikkat çekerek “Bu toprakların hamurunda kin ve nefret yok. Daha huzurlu barış içinde yaşayan Türkiye’yi kuralım” dedi.

Muğlalılara Eski Garaj Alanı’ndaki mitingde seslenen Kılıçdaroğlu, konuşmasında adını kullanmadan yine Başbakan Erdoğan’a yüklendi. “Bunlar zaman zaman darbelerden şikâyet ederler” diyerler, darberlerden en çok partilerinin ve solcuların zarar gördüğünü vurguladı. Erdoğan’ın özellikle Adnan Menderes’ten söz ettiğini anımsatarak “Adnan Menderes’i kullanan bir diktatöre buradan sesleniyorum. Sakın ola ki o insanı ağzına alma. Adnan Menderes’in çocuklarının evinde bir milyon dolar para çıkmadı. Onun bakanlarının çocuklarının evlerinden 7 kasa çıkmadı. Ona bu millet asla hırsız demedi. Ama sen sokakların sesini duy” dedi.

Yatağan Termik Santralı işçilerinin “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları üzerine, “Bütün Türkiye Muğla ile gurur duyuyor. Yatağan işçileri de aramızda. Onlara saygım var. Onları tepede yönetenlere saygım yok. İşçilerimizin ‘Susma sustukça sıra sana gelecek diye’ güzel bir slogan vardır. Bir yer özelleştirilirken sustular, sıra kendilerine gelince bağırdılar. CHP iktidarında Yatağan özelleştirilmeyecek. Benim sözüm. Hiç kimsenin aşı ekmeği ile uğraşmadım. Kendi inancımıza da ahlakımıza da aykırı buluruz bunu. Herkes evine helal lokma götürsün” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın sürekli insanları bölüp karşı karşıya getirmek istediğine de dikkat çekerken “Bugün Çanakkale şehitlerini andık. Çanakkale’de dedelerimiz kucak kucağa idi. Onlar hiçbir ayrım yapmadılar. Tek amaçları vardı. Güzel bir Türkiye’yi çocuklarına bırakmak. Bizim de tek amacımız o olmalı. Benim kimseye düşmanlığım yok. Burak da benim çocuğum, Berkin de benim çocuğum, şehit olan polis de benim çocuğum” dedi.

“Alo Fatih”ten sonra şimdi de “Alo Mustafa” döneminin başladığını anımsatarak şunları söyledi: “Mustafa esas duruşta. ‘Senin gazete bir tane başörtülü yazar var, nasıl onu yazar, onun işine son vereceksin diyor’ ve işinden attırıyor. Şimdi ben başörtülü bütün kadınlara sesleniyorum. Sizin başörtünüz üzerinden siyaset yapan bu diktatör başörtülü bir kadın yazarın yazısına tahammül edemiyor. Elinizi vicdanınıza koyun, sandığa öyle gidin.”

Kılıçdaroğlu, mitingin ardından Yatağan Termik Santralı önünde kurdukları direniş çadırıyla özelleştirmeye karşı mücadele eden işçileri de ziyaret etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler