Mersin Üniversitesi öğrencileri okula almadı

Mersin Üniversitesi 121 öğrenci hakkında soruşturma açtı. 27 öğrenci için tedbir kararı aldı.

Yayınlanma: 12.02.2014 - 15:18
Abone Ol google-news

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, geçtiğimiz aralık ayında Kız Öğrenci Yurdu’nda yaşanan sorunlara dikkat çekmek için rektörlük binasını işgal eden 121 öğrenci hakkında soruşturma açtı. Rektörlük, 27 öğrenci hakkında ‘tedbir’ kararı aldı, bu öğrencilerin okula girişi özel güvenlik tarafından engellendi.

Akdeniz Oyunları kapsamında yapılan ve daha sonra kız öğrenci yurdu olarak Mersin Üniversitesi’ne teslim edilen 3 bin 500 kişilik yurtta yaşanan trafik ve sağlık sorunları nedeniyle 2 kız öğrenci yaşamını yitirmişti. Yurtta yaşanan sorunlara dikkat çekmek isteyen öğrenciler 19 Aralık 2013 tarihinde eylem düzenlemiş, Rektör Süha Aydın’la görüşmek isteyen öğrenciler bu talepleri kabul edilmeyince rektörlük binasını bir süre işgal etmişti.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü o gün eyleme katıldığı tespit edilen 121 öğrenci hakkında soruşturma başlattı. Rektörlük ayrıca 21 öğrenci hakkında ‘tedbir’ kararı aldı ve bu öğrencilerin soruşturma bitene kadar okula girmesini yasakladı.

Haklarında tedbir kararı alınan öğrenciler, bu kararı, ikinci dönemin ilk gününde okula geldiklerinde öğrendi. Çiftlikköy Yerleşkesi önünde özel güvenlik elemanlarınca durdurulan öğrenciler içeri alınmayınca yerleşke girişi önünde oturma eylemi yaptı.

Okula alınmayan öğrencilerden biri olan Eren Can Aybek, “Eylemin olduğu gün Rektörlük hiçbir öğrenci hakkında soruşturma açılmayacağına dair söz vermişti ama sözlerini tutmadılar. Üniversite yönetimi tarafından alınan tedbir kararı sonrası okulla ilişkimizin kesildiğini öğrendik. Biz de arkadaşlarla karar alarak soruşturma sonuçlanana kadar okul dışında eylem gerçekleştireceğiz” dedi.

Soner Timur adlı öğrenci de “Üniversite içerisinde sorunlar vardı. Biz de sadece bu sorunlara çözüm istedik. Sorunları Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir ile konuştuk, kendisi bize gelin görüşelim dedi. Bizde bunun üzerine okul yönetimiyle görüştük ve talepler kabul edilmedi. Onun üzerine dışarıda bulunan arkadaşlar ile birlikte Rektörlük işgali gerçekleştirildi. Sunulan taleplerin kabul edileceğine dair Rektör Yardımcısı Yüksel Özdemir’in imzası bulunuyor. Fakat yarıyıl tatiline girdikten sonra üniversite yönetimi soruşturma açmanın peşine düşmüş. Okullar açıldıktan sonra okula giremeyeceğimizi hakkımızda tedbir kararı alındığını öğreniyoruz. Soruşturma sonuçlanana kadar okul girişinde eylem gerçekleştireceğiz. Mücadelemizin arkasındayız” diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler