Mersin'in başı statla dertte

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yeni Mersin Stadı’ndaki zemin sorunu nedeniyle ligin 3. haftasında oynanacak Çaykur Rize maçının Antalya’ya alınmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 03.09.2014 - 15:59
Abone Ol google-news

Çalımbay, kulüp yönetiminin passolig uygulamasından kaynaklanacak tüm cezaları göze aldığını belirterek “Antalya bize ters. Stat sorunu çözülene kadar iç saha maçlarımızı Tarsus’ta oynamak istiyoruz” dedi. Mersin İdman Yurdu taraftarı da Çalımbay’ın toplantısı sırasında kulüp binasına gelerek kombinelerle ilgili açıklama yapılmasını istedi, TSYD Temsilcisi ile tartıştı.

Akdeniz Olimpiyatları için yapılan Mersin Arena Stadı’nda ilk Süper Lig maçı geçtiğimiz hafta Mersin İdman Yurdu ile Beşiktaş arasında oynanmış, sahanın zeminde ağır sorunlar olduğu maçın daha ilk dakikalarında ortaya çıkmıştı.

Statta yapılan incelemelerin ardından, zeminin ancak ligin ikinci yarısına yetişeceği MİY yönetimine bildirildi. MİY yönetimi de 3. haftadaki Çaykur Rize maçının başka bir statta oynanması için başvurdu, TFF ise tarafsız saha olarak, Mersin’e karayolu mesafesi yaklaşık 10 saat olan Antalya’yı belirledi.

TFF’nin bu kararına hem MİY Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’dan, hem taraftar gruplarından tepki geldi.

Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, “Yeni stadın zemini iyi değil. 2,5 veya 3 ay içinde sorunun çözüleceği söylendi. Yani ilk yarı için o stadı kaybettik. Beşiktaş maçında hakem Tolga Özkalfa kaptanları çağırıp maçı erteleseydi büyük takdir kazanırdı çünkü stadın zemini sporcu sağlığı açısından uygun değildi. Biz o maçta 2 oyuncumuzu kaybettik, Beşiktaş bir oyuncusunu kaybetti. En azından Beşiktaş maçını başka statta oynasaydık stadımızı kaybetmezdik” dedi.

Mersin İdman Yurdu’nun fikstürde 9 deplasman maçı olduğunu, stat sorunu çözülene kadar dışarıda oynamak zorunda kalmaları durumunda sezonu 13 ya da 14 deplasman maçıyla kapatacaklarını belirten Çalımbay, “TFF Rize maçının Antalya’da oynanacağını açıkladı ancak biz Antalya’yı kabul edemeyiz. Bizim için ilk alternatif Tarsus Stadı. Olmazsa Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri var, iç saha maçlarımızı bu illerden birinde oynamak istiyoruz. Kulübümüz, Rize maçında, her türlü cezayı ve ekonomik kaybı göze alarak Tarsus Stadı’nı istiyor. Çünkü bize puan lazım” dedi.

Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın ligin 5. haftasında, Ekim ayında oynanacak Bursa maçına yetiştirilmesi için çalışma yapıldığını da kaydeden Çalımbay, “Tevfik Sırrı Gür Stadı’nın zemini iyi ama ne de olsa yeni stat yapıldı diye orası aylardır bakımsız kalmış” dedi.

Taraftarlarla TSYD temsilcisi arasında tartışma

 Rıza Çalımbay’ın basın toplantısı sırasında bir grup taraftarın kulüp binasına gelerek basın toplantısının yapıldığı odaya girmesi tartışmaya neden oldu. Toplantıda bulunan TSYD temsilcisi Ali Adalıoğlu, kulüp görevlilerine, basın mensubu olmayan kişilerin salonun dışına çıkarılması gerektiğini söyledi. Taraftarlar ise Adalıoğlu’nun bu tepkisine ‘Bizler de neler konuşulduğunu bilmek istiyoruz. Başkan Ali Kahramanlı şeffaf değil. Kulüp borç içinde. Kombine aldık ama maçların nerede oynanacağı belli değil. Takımın Antalya’da maç yapmasını istemiyoruz. Toplantıdan ayrılmıyoruz” sözleriyle yanıt verdi. Tartışmaya müdahale eden teknik direktör Rıza Çalımbay, taraftarlara ‘toplantıdan sonra sizinle de konuşacağım’ diye söz verdi. Salondan çıkan taraftarlar basın toplantısının ardından Rıza Çalımbay ile bir süre görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler