Meydanın ismi Şeyh Sait oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Dağkapı Meydanı’na Şeyh Sait Bulvarı tabelasını asarken Cizre’de sokaklara Kürtçe isimler verildi.

Yayınlanma: 11.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Van Başkale Belediyesi Meclisi ise ilçe merkezindeki Şehit Uzman Kerim Aydın ve Murat Dağdelen olan cadde isimlerini Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya caddesi olarak değiştirdi. Van Valiliği, değişikliği kabul etmedi. Vali Aydın Nezih Doğan imzasıyla Belediyeye gönderilen yazıda, şehitlerin isimlerinin vefa borcu olarak yaşatılması gerektiği vurgulanarak “cadde, bulvar vb. yerlere toplumda ortak değerlerimiz olarak kabul görmüş sanatçılarımızın isimlerinin verilmesi valiliğimizce memnuniyetle karşılanacaktır” ifadelerinin kullanılması tartışma yarattı.

Van Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Başkale Belediyesi Eşbaşkanı İhsan Güler, “Valilik, bir uzman çavuşun ismini bir caddeye vererek vatanperverlik yapıyor ama bu halkın değeri olan Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın ismini vererek ‘siz bölücülük yapıyorsunuz’ diye bizi itham ediyor” dedi. 1925 isyanının ardından Dağkapı Meydanı’nda asılarak idam edilen Şeyh Sait’in isim de kentteki trafik yön tabelalarına yazıldı. Cizre’de Nusaybin Caddesi’nin ismi Kobani, İdil Caddesi’nin ismi Kobani’de yaşamını yitiren YPG savaşçısının adı verilerek Arin Mirxan olarak değiştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler