Michelangelo'nun son bronzları mı?

İki bronz heykelin Rönesans'un büyük ustası Michelangelo'ya ait olduğu ileri sürülüyor.

Yayınlanma: 03.02.2015 - 09:24
Abone Ol google-news

Panter sırtında kaslı ve çıplak iki erkeğin betimlendiği bronz heykellerin, ünlü Rönesans ressam ve heykeltıraşı Michelangelo’ya ait olabileceği ileri sürüldü. Cambridge Üniversitesi uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından ortaya atılan iddia doğrulanırsa, iki heykel, Michelangelo’dan günümüze kalan biricik bronz heykeller olacak. İki bronz heykelin Michelangelo tarafından yapıldığı iddiası 19. yüzyılda da ortaya atılmış, ancak daha sonra bu savdan vazgeçilerek heykellerin Hollandalı sanatçı Willem Danielsz Van Tetrode’ye ait olduğu ileri sürülmüştü.

Geçen kasım ayında ise, Cambridge Üniversitesi sanat tarihi profesörlerinden Paul Joannides, Montpellierk’teki Fabre Müzesi’nde bulunan bir 16. yüzyıl desenindeki küçük bir ayrıntıdan yola çıkarak Michelangelo’yu yeniden gündeme getirdi. Michelangelo’nun çıraklarından biri, ustanın artık kayıp olan eskizlerinden birinin kopyasını yapmıştı ve eskizin köşesinde panter sırtında kaslı bir delikanlı deseni görülüyordu.

Delikanlının pozu bronz heykellerden birindekine çok benziyordu ve Michelangelo’nun heykel desenlerinde kullandığı üslupta çizilmişti.

Fitzwilliam Müzesi uzmanlarından Dr. Victoria Avery, heykellerin Michelangelo’ya ait olduğuna inandığını belirtti. İki bronz heykelin, Michelangelo’nun 1500-1510 arasında yaptığı heykellere çok benzediği de ileri sürüldü. Konuyla ilgili araştırmanın sürdüğü ve sonucun temmuz ayında açıklanacağı öğrenildi. Bir özel koleksiyondan ödünç alınan heykeller, 9 Ağustos’a kadar Fitzwilliam Müzesi’nde sergilenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler