Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'dan Doğa Koleji açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji ile ilgili yaptığı açıklamada bakanlık olarak süreci takip ettiklerini belirtti. Selçuk ayrıca çocukları için eylem yapan velileri eleştirerek, "Bizim odak noktamız öğrencilerimiz. Onlar için çok özel bir şekilde ilgileniyoruz. Eylemlere katılması, çocukları bu meseleye dahil etmek gibi bir yaklaşım var. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Yayınlanma: 18.12.2019 - 17:43
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, maaş krizinin yaşandığı Doğa Koleji'nde görevli öğretmenler ve velilerle bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Selçuk'un konuşmasından öne çıkan kısımlar şöyle: 

"Bu süreci en başından beri çok yakından takip ediyoruz. her türlü ihtimale karşı da tedbirimizi almış durumdayız. Gerekirse tüm öğrencilerimizi resmi okullara yerleştirme konusunda planlarımız hazır. Satış ve devir için taraflarla temastayız. Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi yönünde olup kamu kaynakları ile şirket kurtarma planımız olmadığını ifade etmek isteriz.

Bizim odak noktamız öğrencilerimiz. Onlar için çok özel bir şekilde ilgileniyoruz. Eylemlere katılması, çocukları bu meseleye dahil etmek gibi bir yaklaşım var. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz.

'Sonlandırma işleminin yapılması halinde öğretmenlerimizin çok büyük bir problemle karşı karşıya kalacağı da açık. Dersinin başında olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

"DOĞA KOLEJİ'Nİ İTÜ VAKFI MI SATIN ALACAK?" SORUSUNA YANIT VERDİ

Selçuk, açıklamalarının ardından gazetecilerin "Doğa Koleji'ni İTÜ Vakfı mı satın alacak?" sorusunu da yanıtladı. Selçuk, "Bu bilgiyi nereden aldıysanız oradan teyit edin" dedi.

NE OLMUŞTU?

Öğretmenlerin maaşını aylardır ödeyemeyen Doğa Koleji ile ilgili bugün iki ayrı satış iddiası ortaya atılmışken, gözler sürecin takipçisi olduğunu daha önce ilan eden Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişti. Satış açıklaması yönetim tarafından ertelenen Doğa Koleji ile ilgili hem öğretmenler hem de veliler tarafından gelen talep sonrası Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa Koleji konusunda yaşanabilecek her türlü senaryo için bakanlığın hazırlık yaptığını duyurmuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler