Mitsubishi L200 pick-up 1 ton taşır 1.7 ton çeker

Çiçeği burnunda sayfamda 3’üncü kez pick-up test ediyorum. Mitsubishi L200’e bu kez Bennu Gerede ve oğlu Kai’yi davet ediyorum.

Yayınlanma: 06.03.2016 - 21:41
Abone Ol google-news

Çocukluğumun yaz aylarında Çandarlı’da çocuklar sokağın başında sessizce pusuya yatar, Hawaii’de sabırla dev dalgaları bekleyen sörfçüler gibi bir pick-up geçmesini beklerdi. Pick-up sokağa girmek için yavaşladığında herkes peşinden koşar kasasına atlar, şoför hızlandıkça hızlanır çocukların saçları rüzgarda dalgalanırdı. Fakat çocuk da olsan, her güzel şeyin bir sonu vardı. Kamyonetten atlaman gereken zamanı tam da kestiremezsen yanardın. Dizlerin rendelenir, avuçların asfaltta erir, yetmezmiş gibi annen sokağa fırlayıp taş gibi ağır sözleriyle bir güzel girişebilirdi sana. Özgürlükten rezilliğe 1 saniyede geçerdin.

Pick-up’lar geçmişte de çocuklar kasasına atlasın diye değil, yük taşısınlar diye yapıldı.

Mitsubishi L200’ün direksiyonuna oturur oturmaz şimdiki çocukların seyir halindeki kamyonetin kasasına atlayacak kadar şuursuz olmadıklarını düşünüp, seviniyorum. Derken Mitsubishi L200’ün arkasına koyup pikniğe götürebileceğim kuzularım olmadığı aklıma geliyor, üzülüyorum. Bu pick-up insana işi gücü, koca şehri bıraktırır, hayatında yeni bir sayfa açtırır. Gidip de şöyle uçsuz bucaksız, bir ovada çiftlik kurasın gelebilir.

Bak bol çocuğun varsa da bu pickup yakışır sana. Böyle düşününce tanıdığım en karizmatik, en güzel anne Bennu Gerede geliyor aklıma. O muhteşem bir fotoğraf sanatçısı aynı zamanda birbirinden tatlı ve yakışıklı 4 erkek çocuğun da annesi. Onu ve çocuklarını bu pick-up’a çok yakıştırıyorum. Hepsi gelemese de 8 yaşındaki Kai geliyor Bennu Gerede’yle. Sonra üçümüz birlikte çıkıyoruz İstanbul sokaklarında pazar gezintisine.

Mitsubishi L200’le bir ara Kurtuluş’un arka sokaklarında kayboluyorum. O kadar dar sokaklara girip çıkıyorum ki hafiften paniklemeye başlıyorum. Fakat gel gör ki sevgili okur bu kamyonet 5.9 metrelik yarıçapıyla yüksek manevra kabiliyeti sunuyor bana. Bu arada iki çeker konumu şehir için ideal. Ama 4 HLC (4x4 yüksek oranlı merkezi diferensiyal kilitli) moduyla gönül rahatlığıyla basıp gidebilirsin çamurlu, çukurlu, dikenli, en zorlu yollarda.

Mitsubishi L200’ün 4x2 MT Storm’dan başlayıp 4x4 AT Blizzard’a uzanan seçenekleri var. Dolayısıyla fiyat aralığı da 78 binlerden, 114 binlere kadar uzanıyor. Geniş iç hacmi, rahat koltukları insanın içini ferahlatıyor. Kai arka koltuğu görür görmez yatar pozisyona geçmek istiyor ki haklı. Herkesin gelir. Bu arada direksiyondan kumandalı müzik sistemi ve cruise kontrol sayesinde tüm komuta elinin altında. Eğer 1 ton taşıma, 2,7 ton çekme kapasitesine sahip bu pickup’ın kasasını üzümle doldurdaysaydık, beşinci camı açıp hiç zahmete girmeden üzümleri yiyebilirdik. Bu arada Bennu Gerede yıllarca otomobil kullanmış. Fakat bir gün İstanbul trafiği o kadar bezdirmişki onu, arabasını satıp bisiklete geçmiş.

Trafiğe sokmamak için kendisini, kalabalık caddelerden kaçıyorum. Kai ile sohbetlerini dinlemeye doyamıyorum. Bu pick-up sadece bir pickup değil kanımca. Çağırın arkadaşlarınızı ağırlayın içinde onları. Sürüşü zaten güzel. Sohbet de güzelse yollar akar, akar gider.

Başka neler var?

Entegre LED gündüz yanan lambalar, Bi-Xenon projektörler, daha çevreci dizel motor, 6 ileri manuel, 5 ileri otomatik şanzıman, trafikte durduğunuzda motoru durduran otomatik dur-kalk sistemi. Önceki modeline göre yüzde 20 yakıt ekonomisi. 154 PS ve 181 PS’lik seçenekleriyle 4 silindir Common Rail sistemine sahip doğrudan püskürtmeli dizel motor. Ayarlanabilir hız sınırlayıcı, çift bölgeli tam dijital otomatik klima.

Güvenlik sistemleri

Daha fazla güvenlik için Mitsubishi L200 Blizzard’ta bulunan özellikler şöyle: Sürücü diz hava yastığı ile toplam 7 hava yastığı, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Treyler Savrulma Kontrol Sistemi, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, üstün görüş için HID farlar, Aktif Denge ve Çekiş Kontrolü, Fren Destek Sistemi, Fren Öncelik Sistemi, Elektronik Fren Gücü Dağılım Sistemi, ABS ve Acil Duruş Sinyali.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler