Muhalefet Aslan'ı çağırdı

CHP. 17 Aralık sürecinde evinden çıkan para dolu ayakkabı kutularıyla gündeme gelen eski Hlkbank Genel Müdürü Aslan'ın bankanın 2011-12 yıllarına ait hesaplarının görüşüleceği toplantıya katılmasını istedi. CHP'li Develi, Sayıştay raporuna göre, bankanın kullandırdığı riskli kredi oranının 1 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti.

Yayınlanma: 02.11.2014 - 01:23
Abone Ol google-news

17 Aralık soruşturması sürecinde dönemin Genel Müdürü Süleyman Aslan ’ın evindeki ayakkabı kutularından çıkan 4.5 milyon dolarla gündeme gelen Halkbank’ın 2011-2012 yılı hesaplarına ilişkin KİT Komisyonu görüşmeleri bu hafta yapılacak. Tartışmalı geçmesi beklenen görüşmeler öncesinde CHP’li komisyon üyeleri Aslan’ın da komisyona gelerek dönemindeki tartışmalı süreçle ilgili milletvekillerine bilgi vermesini istiyor. Sayıştay’ın 2012 yılı denetim raporuna göre, bankanın kullandırdığı riskli kredi oranının 1 milyar dolara ulaştığını ifade eden CHP’li komisyon üyesi Turgay Develi, “Onun dönemi çok kötü bir dönem. Hem bankayı çok kötü yönetti, hem batık kredilerin miktarı arttı, hem de ayakkabı kutularında 4.5 milyon dolar yakalandı. Biz doğrudan kendisinin gelerek tüm bu süreçle ilgili komisyona bilgi vermesini istiyoruz” dedi.

Haziran 2005-Temmuz 2011 tarihleri arasında Halkbank Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Aslan Temmuz 2011’den itibaren Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görevlendirilmişti. Aslan, Halk Bankası Genel Müdürü iken gözaltına alınıp tutuklanmış ve 57 gün boyunca cezaevinde kalmıştı. Soruşturma kapsamında Halkbank’taki görevi sona eren Aslan, cezaevinden çıktıktan sonra 8 Nisan’da yapılan Ziraat Bankası’nın olağan genel kurulu toplantısında üç yıllığına oybirliği ile Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmişti. Ancak Aslan daha sonra geçtiğimiz 9 Mayıs’ta bu görevinden de istifa etmişti.

Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettikten sonra kamuoyunun gündeminden düşen Aslan aylar sonra, bu kez KİT Komisyonu’nun çalışmaları nedeniyle bir kez daha gündemde.

KİT’lerin 2011-2012 yılı hesaplarına ilişkin üst komisyon denetim programı çerçevesinde Halkbankası ve bağlı kuruluşlarına ilişkin görüşmeler önümüzdeki hafta perşembe günü yapılacak. Bu çerçevede Sayıştay’ın bankayla ilgili son denetim raporu da komisyonda gündeme gelecek. Ancak geçmiş yıllardaki görüşmelerin aksine bu yılki görüşmelerin 17 Aralık sürecinde yaşananlar nedeniyle tartışmalı geçme i bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler