Muhtarlara ev ödevi: Başkanlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17. Muhtarlar Toplantısı’nda anayasa değişikliğinin şart olduğunu söyledi. Erdoğan muhtarlardan da başkanlık sistemini millet ve siyasetçiler nezdinde sürekli gündeme getirmelerini istedi. CHP Milletvekili Eren Erdem’i sarin gazı iddiaları nedeniyle yine ‘hainlikle’ suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun doğduğu topraklardan utandığını öne sürdü.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 22:34
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa aralıklarda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ettiği muhtarlara 17. kez hitap etti.

Erdoğan, konuşmasının başlangıcında, anayasa değişikliğinin neden gerekli olduğu konusundaki düşüncelerini dile getirdi. 7 Haziran-1 Kasım arasında güçlü olmayan bir iktidarın bulunduğunu, ne olacağının belli olmadığını belirten Erdoğan, bu dönemde bürokrasinin davranışlarını bizzat kendisinin gözlemlediğini dile getirdi. Bu çarpıklıkların düzeltilmesi için Başkanlık sistemi istediğini anlatan Erdoğan, “Siz muhtarlardan da bu meseleyi hem milletimiz hem de tüm partilerimizden siyasetçiler nezdinde gündeme getirmenizi, düşüncelerinizi kendileriyle paylaşmanızı bekliyorum” dedi. Son genel seçimlerde bu yönde bir irade belirdiğini savunan Erdoğan, TBMM’nin buna kayıtsız kalamayacağını söyledi.

 

‘Katmerli ihanet’

Erdoğan, CHP’li Eren Erdem ve onun üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da sert eleştiriler yöneltti. Rus lider Putin’i Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçağın karakutusu ile şov yapmaya çalışmakla eleştiren Erdoğan, “Rusya, belki karakutuyu deşifre edemedi ama bu olay ülkemizdeki pek çok olayı deşifre etti. Balkan Harbi sırasında, ‘Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin’ zihniyetinin temsilcileri bugün ne diyor biliyor musunuz: Erdoğan haklı çıkacağına Putin haklı çıksın düşüncesiyle ortaya döküldüler” değerlendirmesini yaptı.

CHP’li Erdem’e Kılıçdaroğlu’nun sahip çıkmasına tepki gösteren Erdoğan, “Yedirmem dediği milletvekili dün, ‘İran ile Türkiye karşı karşıya gelirse İran’ın safında yer alırım”’ diyen bir hain. Aynı kişi Gezi olaylarında en başta yer alıyordu. Bugün de kendi ülkesinin teröristlere sarin gazı sattığı iftirasını dile getirerek ihanetini katmerleyen bir karanlık adam. Bu karanlık adamı milletvekili yapan, şimdi de arkasında duran bir genel başkan, bana göre aynı yolun yolcusudur” dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun doğduğu topraklardan utandığını öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler