Muhteşem Novak

Avustralya Açık 2019, Sırp raket Novak Djokovic'İn dominasyonuyla sona erdi. 31 yaşındaki tenisçi, organizasyonda 7. kez zafere uzandı.

Yayınlanma: 28.01.2019 - 14:46
Muhteşem Novak
Abone Ol google-news

Sezonun ilk ‘Grand Slam’ı Avustralya Açık’ta Novak Djokovic rüzgârı esti. 31 yaşındaki Sırp raket, tek erkekler finalinde son derece dominant bir performansla Rafael Nadal’ı 6-3, 6-2 ve 6-3’lük setlerle 3-0 yenip şampiyon oldu. İlk 8 sayıyı üst üste alarak maça iyi bir başlangıç yapan Djokovic, 2 saat 6 dakika süren mücadelede Nadal’ın yaklaşmasına izin vermedi. Sırp tenisçi bu zaferle kariyerinde 7. kez Avustralya Açık’ta mutlu sona ulaştı. Tecrübeli raket, toplamda 15. ‘Grand Slam’ şampiyonluğuna imza atıp 20 kezle zirvedeki Federer’e bir adım daha yaklaştı. Djokovic, turnuva boyunca sadece 2 set kaybetti. Rafael Nadal ise Avustralya’daki şanssızlığını sürdürdü. Bugüne dek sadece 1 kez bu organizasyonda şampiyon olan İspanyol raket, 2019 finaliyle beraber toplamda 4. kez Avustralya Açık’ta final kaybetti. 32 yaşındaki Nadal, kariyerinde ilk kez bir ‘Grand Slam’ finalinde set alamadı.

Tarihe geçti

Avustralya Açık’ta 7. kez zafere ulaşan Novak Djokovic, turnuva tarihinin zirvesine yerleşti. Daha önce turnuvayı 6 kez kazanan Roger Federer ve Roy Emerson’la eşit sayıda şampiyonluğa sahip Sırp tenisçi, 2019 zaferiyle zirvede yalnız kaldı. Djokovic’in şampiyonluğu dışında turnuvanın erkek tenisindeki en önemli hikâyesi Stefanos Tsitsipas’tı. Turnuvaya 14 numaralı seri başı olarak başlayan 20 yaşındaki Yunan raket, 3 numaralı seri başı İsviçreli efsane Roger Federer’i son 16 turunda eleyerek büyük bir sürprize imza attı. Tsitsipas, çeyrek finalde Agut-Bautista’yı da geçerek yarı finalde Nadal’ın rakibi olsa da İspanyol tenisçi karşısında pek varlık gösteremeyip elendi. Ancak Yunan raket, gerek sempatik tavırları gerekse de gelecek vaat eden potansiyeliyle tenisseverlerin aklına kazındı. 28 numaralı seri başı Fransız Lucas Pouille da yarı finale çıkarak tenis otoritelerini şaşırttı. 24 yaşındaki isim, yarı finalde 3-0’la şampiyon Djokovic’e elendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler