'Müşteri değil, öğrenciyiz"

Ankara Üniversitesi, öğrencilerin işlemlerini yürüteceği ve tepki çeken kartla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, dağıtılacak kartların öğrencilerin istememesi durumunda kredi karta olarak kullanılmayacağını dile getirildi. Ancak kartı almayan öğrencilerin yemekhane, kütüphane, spor ve sosyal tesisleri kullanamayacağı belirtiliyor.

Yayınlanma: 04.01.2014 - 14:07
Abone Ol google-news

Ankara Üniversitesi’nde yeni eğitim-öğretim yılı başlarken üniversite yönetimi öğrencilere banka kartı ile kimlik kartlarını birleştiren kampüs kartlar dağıtıyor. Üniversitesi’nde kayıtlar sırasında verdiği kampüs kartı almak istemeyen öğrenciler yönetim tarafından yemekhaneden yemek yiyemeyecekleri yönünde uyarılmıştı. Kayıt yaptırmadan bir bankanın formunu doldurmaya zorlanan öğrencilere banka yetkilileri bankaya yatırılacak olan para üniversitelilerin yemekhane hesabına bağlanacağı belirtilmişti.  “Müşteri değil öğrenciyiz” diyen öğrenciler, kendi üzerlerinden rant sağlanmasına tepkili. 

Yaşananların ardından önceki gün üniversiteden öğrencilere bir elektronik posta ile açıklama gönderildi. Açıklamada, “Yemekhanelerimizde sizlere verilen hizmetin daha etkin yürütülebilmesi ve denetimlerin daha iyi sağlanabilmesi için kısa bir süre içerisinde kampüs kart sistemine geçilecektir. Bu sistemde; kampüs kartlar dışında özel yazılım ve kiosklar temel unsurlardır. Akıllı kart olarak da anılan ‘kampüs kartlar’, zaman içerisinde Üniversitemiz spor ve sosyal tesislerinde, kütüphanelerinde kullanılabilecektir” denildi. Açıklamanın devamında “kredi kartı sorununa” da değinilirken şunlar aktarıldı:

“Bu sistemden faydalananların kişisel onayı olmadan, kampüs kartlarının kredi kartı yadadiğer bankacılık işlemleri için kullanılması söz konusu değildir. Nitekim sözleşmede ‘...Bu kartlar herhangi bir banka hesabına bağlı olmayan ve kredi kartı özelliği taşımayan, sadece üniversite içerisindeki ödemeler için gerekli uygulamaları tanıyan, kampüs için kapalı devre ödeme özelliğine sahip kartlardır’ ve ‘...sadece kart sahibinin talebi olduğu takdirde EFT, virman, havale gibi bankacılık işlemleri yapılabilecektir, banka bu işlemlerden hiçbir ücret talep edemeyecek ve ücret almayacaktır’ ibareleri mevcuttur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler