Müsteşarlığa ‘Osmanlı hayranı’ aday

Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarlığa Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. Haluk Dursun’u getirmeyi planlıyor.

Yayınlanma: 24.06.2014 - 09:55
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Müsteşar Özgür Özaslan’ı görevden alarak, yerine Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. Haluk Dursun’u getirmeyi planlıyor. Daha önce Zaman gazetesinde yazıları yayımlanan, TRT’de programlar yapan Dursun, “Osmanlı hayranı Prof.” olarak da tanınıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, göreve gelir gelmez tüm bürokratlarının istifasını istemişti. Çelik, bugüne değin pek çok bürokratı görevden almıştı. Müsteşar Özgür Özaslan’ın da görevden alınacağı kerelerce gündeme gelmiş, ancak bu konuda daha önce somut bir adım atılamamıştı. Bakanlıkta ilk kez Müsteşar Özaslan’ın yerine getirilecek bir adayın ismi konuşuluyor. Bakanlığın Özaslan’ın yerine Prof. İlber Ortaylı’dan sonra Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı olan Prof. Haluk Dursun’u getirmeyi düşündüğü belirtiliyor. Haluk dursun için bakanlığın yazışmalara başladığı da belirtildi.

Özaslan’ın yerine getirilmek istenen Prof. Dr. Haluk Dursun, kamuoyunun da yakından tanıdığı bir isim. 2013’te yakınçağ tarihi anabilim dalında da tarih profesörü olan Dursun, hükümete yakınlığı ile de biliniyor. 1989 yılında Zaman gazetesinde yazdığı “Elveda Boğaziçi” başlıklı bir yazı dizisiyle İstanbul Mimarlar Odası’nca “Basında Uzmanlık Ödülü”nü kazanmıştı. 2002 yılında da “Nil’den Tuna’ya” adlı kitabıyla da Türkiye Yazarlar Birliği’nce “Gezi Yazarları Ödülü”ne değer görülmüştü. Dursun, aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdür Danışmanı olarak, Miniatürk Projesi’nin hazırlanmasında görev aldı. Dursun ayrıca İçişleri Bakanlığı’nca Türkiye Turing Otomobil Kurumu’nun yönetim kurulu üyeliğine de 2011 yılında “kayyum” sıfatıyla atanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler