Namme Öztürk 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kendisini sistematik şiddet uygulayan boşandığı eşi Kazım Aydemir'i öldüren Namme Öztürk'ün yargılandığı davanın karar duruşması bugün Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti Öztürk’ün 12 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırdı.

Yayınlanma: 12.10.2018 - 15:51
Abone Ol google-news

 

Duruşmaya Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Başkanı Pınar Türk, kendisine şiddet uygulayan eşini öldüren Yasemin Çakal, Anarşist Kadınlar, Halkevci Kadınlar ve çok sayıda kadın katıldı.

Son sözleri sorulan Namme Öztürk savunmasında şunları söyledi: "Ben yıllarca kayınpederimi, kayınvalidemi anne-baba olarak gördüm ve hep onlar için sustum. Olay günü çocuklarımı okula göndermek için hazırlamıştım. Eğer bunu tasarlayarak yapmak isteseydim, her türlü internetten telefondan pek çok yerden araştırırdım. Ben bunu tasarlayarak yapmadım, kurtulmak için elimden geleni yaptım. Evet, kimse baş edemiyordu onunla, çok agresif biriydi. Kimse elini taşın altına koymadı, bugün belki de ben ölmüş olacaktım ve arkamda iki çocuğa 'yazık oldu' diyeceklerdi. Beraatimi istiyorum."

Üye hakimden muhalefet şerhi

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Namme Öztürk’e Kazım Aydemir’i öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi. Öztürk’ün öldürme eylemini korku ve heyecan içinde işlemiş olduğunu belirten mahkeme heyeti cezayı 12 yıl 6 aya düşürdü. Üye hâkimlerden biri karara muhalefet şerhi koydu. Öztürk’ün avukatlarının karara itiraz edecekleri öğrenildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler