Nazım için söyleyecekler

İstanbul Avrupa Korosu ve Selanik Şehir Korosu’nun bu akşam Boğaziçi Üniversitesi’nde vereceği konsere Serenad Bağcan konut sanatçı olarak katılacak.

Yayınlanma: 17.01.2015 - 11:16
Abone Ol google-news

Nâzım Hikmet’in doğumunun 113. yılı için İstanbul Avrupa Korosu’yla Selanik Şehir Korosu ortak bir programla bu akşam seyirci karşısına çıkıyor. İki ayaktan oluşan konser dizisinin ilki geçen ekim ayında Nâzım Hikmet’in doğduğu yer olan Selanik’te dünyaca ünlü operaevi Megaro Mousikis Thessalonikis’te gerçekleştirilmişti. 

İstanbul’da yaşayan bir grup Alman tarafından 60’lı yıllarda “Alman Korosu” adıyla kurulan İstanbul Avrupa Korosu bugün yaklaşık 100 üyesiyle yoluna devam ediyor. Bugün adına yakışır biçimde İstanbul gibi kozmopolit bir yapısı var. Türkiye’ye gelen Erasmus öğrencilerinin bile bulunduğu koro Türkiye’nin büyük amatör klasik müzik topluluklarından biri.

Koro gönüllülük üzerine kurulu. Farklı mesleklerden müzikseverlerin buluştuğu koroda emekliler de var, besteciler de, öğrenciler de. Koristlerden Ahu Eğriboz 23 yıldır koronun üyesi olduğunu söylüyor. Koronun şefi Burak Onur Erdem de 28 yıldır korodo olan üyelerinin olduğunu belirtiyor ve ekliyor: “Koro bulaşıcı ve geçmeyen bir hastalık.”

Konuk sanatçı olarak Serenad Bağcan’ın katılacağı konserde Selanik Şehir Korosu’nu şef Mary Konstantinidou yönetecek. Bu akşam saat 20.00’de Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Kampusu’ndaki Garanti Kültür Merkezi’nde verilecek konserde ağırlıklı olarak Nâzım Hikmet’in şiirlerinden uyarlanan yapıtlar yer alıyor.

Erdem, bunun yanında 150 Yunan ve Türk sanatçının bir Yunus Emre şiirini ya da bir Yunan şarkısını bir arada nasıl söyleyeceğini duymak için güzel bir fırsat olduğunu söylüyor: “Bu, bugün olacak.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler