NBA şöleni başlıyor

NBA’de 2017-2018 sezonu başlıyor. 2017-2018 sezonu yarın sabaha karşı oynanacak iki maç ile başlayacak. Son şampiyon Golden State Warriors sahasında, Houston Rockets’ı konuk edecek. Günün diğer maçıysa Cleveland Cavalies ve Boston Celtics arasında oynanacak.

Yayınlanma: 16.10.2017 - 12:34
Abone Ol google-news

Yaz dönemi transfer açısından NBA tarihinin en hareketli zamanlarından oldu. Birçok yıldız oyuncu takımlarından ayrılarak farklı ekiplere katıldı. Bunlardan en önemlileri; Chris Paul’un Houston Rockets’a, Carmelo Anthony ve Paul George’un Oklahoma City Thunder’a, Jimmy Butler’ın Minnesota Timberwolves’a, Kyrie Irving’in Boston Celtics’e, Isaiah Thomas’ın Cleveland Cavaliers’a gidişleri oldu.

Bu takaslardan kuşkusuz en sorunlusu Kyrie Irving’in takımdan ayrılması oldu. Lebron James’in gölgesinde kaldığını düşünerek takımdan takasını isteyen yıldız oyuncu Isaiah Thomas ve Jae Crowder karşılığında Boston’ın yolunu tuttu. Kadrosunda Gordon Hayward ve Al Horford gibi yıldızları bulunduran Boston Celtics, Doğu konferansında iddialı bir konuma geldi. Ancak bu takasta Cleveland Cavaliers çok önemli iki oyuncuyu kadrosuna katarak Doğu’nun açık ara en favori takımı oldu. Lebron James önderliğindeki ekip, Isaiah Thomas gibi müthiş bir skorer ve Jae Crowder gibi çok iyi bir savunmacıyı kadrosuna kattı. Isaiah Thomas kalçasındaki sakatlık nedeniyle sezonun bir bölümünde oynayamayacak olsa da eski günlerine dönmeye çalışan Derrick Rose, Thomas yerine ilk 5’te başlayacak. Doğu konferansında Cleveland ve Boston’ı zorlayabilecek tek takım olan Washington Wizards ise John Wall ve Bradley Beal’ın önderliğinde geçen sezon gösterdikleri mücadeleci oyunu bir üst seviyeye taşımaya çalışacaklar.

Sezonun merakla beklenen takımlarından biri ise Philadelphia 76ers. Otoriteler tarafından geleceği en parlak takım olarak görünen Philedelphia, play-off potasına girebilecek bir kadroya sahip. Ligin en iyi uzunları arasında yer alan Joel Embiid pota altında inanılmaz işler yapmasının yanında dış şut atabilen ve savunmadaki agresifliğiyle çok yönlü bir oyuncu. Ayrıca geçen yıl draftın bir numarası olan Ben Simmons’ın yanına bu sezon yine birinci sıradan seçilen Markelle Flutz merakla beklenen oyuncular arasında. Los Angeles Clippers’tan aldıkları J.J Reddick ise çok değerli bir yan parça.

Batı konferansında ise işler daha karışık bir hal aldı. Önemli takasların çoğu bu konferansta gerçekleşti. Son şampiyon Golden State Warriors ufak hamleler yaparak kadrosunu korudu. Oyun olarak birbirini tamamlayan müthiş bir yapıya sahip olan Warriors NBA otoritelerine göre yine en büyük favori. Batı’da Oklahoma City Thunder’ın yaptığı hamleler tüm NBA severleri heyecanlandırdı. Geçen yılın en değerli oyuncusu seçilen Russel Westbrook’un yanına Indiana Pacers’ın yıldızı Paul George ve New York Knicks’ten Carmelo Anthony’i ekleyen Thunder bu üç yıldızla sezona şampiyonluk parolasıyla çıkıyor. Carmelo Anthony bu yazı sıkı bir çalışmayla geçirdi ve sezona gayet iyi hazırlandı. Otuz üç yaşındaki yıldız oyuncu kariyeri bitmeden şampiyonluk yüzüğü takmak istiyor. Batı konferansının iddialı ekiplerinden Houston Rockets ise Los Angles Clippers’ın ve NBA’in yıldız oyuncularından Chris Paul’u kadrosuna kattı. Geçen sezonu olağanüstü bir performansla tamamlayan James Harden ile birlikte Chris Paul Batı’da üst sıralar için mücadele edecek.

CEDİ VE FURKAN SAHNEDE

Temsilcilerimiz Cedi Osman ve Furkan Korkmaz bu yıl NBA’de çaylak sezonlarını yaşayacaklar. Cedi Cleveland Cavaliers Furkan ise Philedelphia 76ers forması giyecek. Hem Cedi hem de Furkan hazırlık maçlarında göstermiş oldukları performanslarla büyük beğeni topladılar. Özellikle Furkan skorer oyunuyla başta takım arkadaşı JJ Reddick’ten olmak üzere birçok övgü aldı. Cedi ise hazırlık maçlarında oyun görüşü ve savunmadaki gayretiyle dikkat çekti.

KURALLAR DEĞİŞTİ

Yeni sezonla birlikte NBA’de birçok kural değişikliği getirilecek. Her takımın dokuz olan mola hakkı yediye düşecek. Yirmi ve doksan saniyelik molalar kalkarken, bütün molalar yetmiş beş saniye olacak. Eskiden maçların son üç dakikasında mola kısıtlaması bulunmazken yeni dönemde her takımın iki mola hakkı olacak. Devre arası on beş dakika olacak süreyi aşan takıma ceza verilecek.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler