NBA'de önemli hamleler-2

NBA'de free agent(serbest oyuncular) dönemi çok hareketli geçiyor. Bir çok önemli isim takım değiştirdi bazıları ise hala karar vermiş değil.

Yayınlanma: 03.07.2017 - 18:04
Abone Ol google-news

Los Angeles Clippers kariyerinde şampiyonluk yüzüğü takmayı başaramayan Chris Paul, seçimini Houston'dan yana kullandı. Clippers, Chris Paul karşılığında Hoston'dan Patrick Beverley, Lou Williams, Sam Dekker'ı kadrosuna katarken 2018 yılı draftı ilk tur hakkına da sahip oldu. Chris Paul, Houston Rockets'a giderek James Harden ile birlikte şampiyonluk yüzüğü için güçbirliği yaparak bu hedefe ulaşmaya çalışacaklar. Ancak saha içinde bu iki yıldızın yaşayacağı en büyük sorun topa kimin yön vereceği. James Harden ve Chris Paul topu elinde isteyen ve topu yönlendirirken daha verimli olan oyuncular. Bu noktada topun kimde olacağı ve son kararı kimin vereceği çok önemli. Houston Rockets, Chris Paul dışında New York Knicks'in yıldızı Carmelo Anthony ile ilgileniyor. Carmelo ile ilgilenen diğer takım ise Cleveland Cavaliers.

NBA'de İndiana Pacers forması giyen Paul George'un adı takas döneminde Lakers ile anılırken, George'un tercihi Oklahoma City Thunder oldu. Pacers,bu sene play-off'larda ilk turda Cleveland'a elenirken Paul George gösterdiği performasla ne kadar önemli bir yıldız olduğunu herkese tekrar göstermiş oldu. George'nin Thunder'ı seçmesindeki en önemli sebep hiç şüphesiz sezonun MVP'si Russel Westbrook'un varlığı. Kevın Durantin takımdan ayrılmasından sonra takımı tek başına sırtlayan Westbrook'un, George'un gelişiyle yükü hafifleyeceği gibi kağıt üzerinde güçlü bir play-off takımı haline geldiler.

Chicago Bulls ile Minnesota Timberwolves arasında gerçekleşen takasta, Bulls, Kris Dunn, Zach LaVine ve 7. Sıra seçimi karşılığında Jimmy Butler’ı Minnesota Timberwolves’a gönderdi. Timberwolves, aynı zamanda Bulls’tan 16. Sıra seçim hakkını da takas yoluyla elde etti. Kadrosunda, Karl Anthony Towns ve Andrew Wiggins gibi yıldızlar bulunan Timberwolves Butler hamlesiyle potansiyelini daha da arttırdı. Burada önemli olan konu Chicago Bulls yönetiminin Butler gibi bir yıldızı bu kadar kolay ve karşılıksız bırakması. NBA'de her takımım kadrosunda görmek isteyeceği,karşılığında da iyi parçalar verebilecek olan birçok takım olmasına rağmen Bulls'un onu o kadar basit bırakması inanılacak gibi değil. Jimmy Butler her anlamda komple bir oyuncu olmasının yanında takıma liderlik edebilecek ruha da sahip. Bulls cephesinde ise Kris Dunn ve LaVine'in gelişi takıma neler katacağı büyük bir soru işareti. LaVine müthiş atlet bir oyuncu ancak yaşadığı ağır sakatlıktan nasıl döneceği belirsiz.

NBA'de gerçekleşen diğer önemli hamleler ise şöyleydi : Stephan Curry Golden State Warriors, 5 yıl için 201 M$. Blake Griffin Los Angeles Clippers 5 yıl için 173 M$. Paul Milsap 3 yıl için 90M$. JJ Reddick, Philadelphia Sixers 1 yıl için 23 M$. Joe Ingles, Orlando Magic 4 yıl için 60 M$. Jeff Teague Timberwolves 3 yıl için 57M$. Kyle Lowry Toronto Raptors 3 yıl için 100 M$. Taj Gibson Minnesota Timberwolves, 2 yıl için 28 M$. PJ Tucker 4 yıl için 32 M$. Amir Johnson, Philadelphia Sixers 1 yıl için 11 M$. Langson Galloway, Detroit Pistons 3 yıl için 21 M$.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler