Nefeslilerden "Rüzgârın Şarkıları"

Evin İlyasoğlu’nun düzenlediği Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin konuğu 30 Ekim Çarşamba akşamı İstanbul Wind Ensemble nefesli beşlisiydi.

Yayınlanma: 01.11.2013 - 12:36
Abone Ol google-news

Virtüöz sanatçılar; Elif Yurdakul (flüt), Seyit Mas (obua), Ecesu Sertesen (klarinet), Mert Kutluğ (fagot), Sertan Sancar (korno)’dan oluşan İstanbul Wild Ensemble “Rüzgârın Şarkıları” adını verdikleri konserde; Grieg “Peer Gynt Süiti No. 1”; Ibert, “Trois Pièces Breves”; Fazıl Say, “Alevi Dedeler Rakı Masasında”; Briccialdi, “Rossini’nin Sevil Berberi Üstüne Fantastik Potpori”; Nielsen “Üfleme Beşlisi Op. 43”ve Bizet, “Carmen Süiti”ni seslendirdiler. Yüksek performasları,birliktelikleri ve seçtikleri eserlerle çok beğenilen topluluk, bis parçası olarak Farkas Ferenc'in "Early Hungarian Dances from the 17th century" eserinin son bölümü olan "Saltarello(Leaping Dance)”yu yorumladılar.
Halen tümü İstanbul Devlet Opera Bale Orkestrası'nda çalan bu solist sanatçıları güzel akustiğiyle öne çıkan Albert Long Hall'de dinlemek büyük zevkti. 2011’de Fazıl Say’la birlikte çalıştıkları, hatta bu eseri için bir araya geldikleri “Alevi Dedeler Rakı Masasında” eserini programlarına almaları, konserin ikinci bölümüne sazlarını içtenlikle tek tek tanıtarak başlamaları dinleyicilerden büyük alkış aldı. Mert Kutluğ’nun sipariş ettiği yeni fagotuna (Heckel-Fagott) ancak 2020’de kavuşacağı bilgisi gençlerin bayağı ilgisini çekti. Albert Long Hall konserlerinde programdan bis seçimine, sanatçı açıklamalarına kadar herşeyin seçiminde gençlerle kaliteli müzik arasında bağı güçlendirmek çok önemseniyor. Zaten iki kez konser veren Martha Argerich gibi sanatçılara cazip gelen de bu duyarlılık.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler