Nevruz'a bir ordu!

İstanbul Valiliği’nin yasak kararına karşı HDP’nin Bakırköy’de Nevruz’u kutlamak için yaptığı çağrıya polis izin vermedi, yüzden fazla kişiyi gözaltına aldı. İçişleri Bakanı Ala, “200 bin güvenlik görevlisi Nevruz’da görevlendirilmiştir” dedi.

Yayınlanma: 21.03.2016 - 05:18
Abone Ol google-news

İstanbul Valiliği’nin yasak kararına karşı HDP İstanbul İl Örgütü tarafından Bakırköy Pazar Meydanı’nda Nevruz’u kutlamak için yapılan çağrıya polis izin vermedi. Şirinevler ve Bakırköy’de bütün sokak başlarını tutarak yoğun güvenlik önlemi alan polis, etkinlik için toplanan gruplara müdahale ederek 8’i çocuk 137 kişiyi gözaltına aldı.

‘Sokaklar esir’

Figen Yüksekdağ Bakırköy’de yapmayı planladıkları Nevruz etkinliğinin engellendiğini belirterek, “ürkiye geride bıraktığımız aylarda siyasi iktidar tarafından kaos ortamına sürüklendi. Demokrasi ile yönetmeyi başaramayanlar kaos ile yönetmeye kalkıştılar. İstanbul’un sokakları esir edilmiş durumda” dedi. Açıklamanın ardından Yüksekdağ ve beraberindekiler parti binasına gitti. Bu esnada toplanan bazı kişiler slogan atarak yürümek isteyince çevik kuvvet polisi gruba müdahale etti. Bazı kişiler gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Görüntü almak isteyen gazetecilere de polis müdahale ederken, zaman zaman tartışmalar yaşandı.

yapmak isteyen HDP Milletvekili Pervin Buldan’ın da aralarında bulunduğu gruba polis izin vermedi. Slogan atan gruba polis müdahale ederken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

BAKAN ALA: 200 BİN POLİS, 160 BİN MÜFETTİŞ

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Nevruz kutlamaları, terörle mücadele ve Beyoğlu’ndaki canlı bomba saldırısı hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında, “Ülke genelinde 120.000’i polis, 80.000’i jandarma olmak üzere 200.000 güvenlik görevlisi Nevruz’da asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirilmiştir” dedi. Ala, bu tedbirlerin gerektiği gibi uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için de 160.000 müfettiş görevlendirildiğini ifade etti. Bu tedbirlerin “Nevruz’u Nevruz’a yakışır biçimde kutlamak isteyenlerin güvenliğini sağlamak için” alındığını savunan İçişleri Bakanı, Nevruz nedeniyle 1270 noktada yol araması yapıldığını, 10.000 arama dedektörü ve köpekleri de devreye sokarak bomba aramaları yapıldığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon