'O kupa F.Bahçe'de kalacak'

TFF yöneticisi, 2010-2011 sezonunun tescillendiğini ve kararın değişmeyeceğini söyledi.

Yayınlanma: 23.10.2013 - 10:52
Abone Ol google-news

Trabzonspor Kulübü’nün 2010 - 2011 sezonu şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesine ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu’na yapacağı resmi 

başvuru öncesi, TFF’nin önemli bir ismi, gündeme damga vuracak ifadeler kullanarak “2010 - 2011 sezonu tescil edilmiş, dosya kapanmıştır, kupa Fenerbahçe’nin müzesinde kalacaktır” dedi. Geçen hafta, bir dost sohbetinde, 2010 - 2011 sezonuna ilişkin görüşlerini dile getiren TFF’nin ‘önemli’ ismi, kendisine yöneltilen, “Trabzonspor’un 2010 - 2011 sezonu şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesine ilişkin bir başvurusu var. Bu işin aslı nedir?” sorusuna verdiği yanıtla, Bordo - Mavili ekibin beklentilerini boşa çıkardı.

TFF yetkilisi, “2010 - 2011 sezonu o günlerde Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile tescil edilmiştir. Sonrasında yaşanan 3 Temmuz sürecinin ardından federasyon ceza ve tahkim kurulu, şike hükmüne varmadığı için dosyayı kapattı. Bu saatten sonra da yeni bir gelişme olmazsa - ki öyle bir gelişme yok - o dosya hukuken yeniden açılamaz. Kupa Fenerbahçe’nin müzesinde kalacak, o sezonun şampiyonu Fenerbahçe’dir” dedi. UEFA Disiplin Komitesi ve CAS kararının TFF için ‘bağlayıcı’ olmadığını da savunan aynı yönetici, “Federasyonumuz bir karar almıştır. UEFA da bir karara varmıştır. Ancak Türkiye sınırları içinde TFF’nin aldığı karar uygulanacaktır. UEFA’nın, TFF kararını değiştirmeye yönelik bir yetkisi yok” diye görüş belirtti. TFF’nin üst yönetiminde yer alan ve daha önce de Futbol Federasyonu’nun çeşitli birimlerinde görev yapan yöneticinin adını ‘etik anlayış’ gereği yayımlamıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler