O parmak izi Poyrazköy davasında

Balyoz davası avukatlarından Ersöz, 5 No’lu harddiskle ilgili raporları mahkemeye sunacağını söyledi.

Yayınlanma: 20.11.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

Balyoz ve Poyrazköy davasının en önemli delillerinden biri olarak kabul edilen 5 No’lu harddisk üzerindeki kaybolduğu ileri sürülen parmak izi örneklerinin İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Poyrazköy dava dosyasında olduğu ortaya çıktı. Dava avukatlarından Hüseyin Ersöz, Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı’nın Balyoz davasının görüldüğü İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden parmak izleri örneklerini istediğini anımsatarak, “Askeri savcılık, Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olduğunu bilmediği için istemeyecektir. Ben perşembe ya da cuma günü Balyoz davasının görüldüğü Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak ‘bu parmak izleri Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin içindedir’ diye dilekçe vereceğim” dedi.

Dönemin İstanbul özel yetkili savcılarından Fikret Seçen tarafından 6 Aralık 2010 tarihinde Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramalarda ele geçirilen ve davanın en önemli delilerinden olan 5 No’lu harddisk üzerindeki parmak izi örneklerinin Poyrazköy dava dosyasında olduğu ortaya çıktı. Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı Balyoz davasının görüldüğü İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yürüttüğü soruşturma kapsamında 5 No’lu harddisk üzerinde tespit edilen parmak izlerinin örneğini istedi. Konuya ilişkin sorularımızı yanıtlayan Balyoz davası avukatlarından Ersöz, “Hard diskin üzerindeki parmak izlerini tespit edecekler ama hard diskin üzerinde son 3-4 günlük parmak izleri tespit edilebiliyor. Bu yüzden aradan uzun zaman geçtiği için aynı parmak izlerini tespit edemeyebilirler. O yüzden Poyrazköy dava dosyasındaki o raporları Balyoz davasına sunacağım. Bilirkişi incelemesinde o parmak izlerinin araştırılmasını isteyeceğim” diye konuştu.

 

‘Suç yeri inceleme raporu’

Aramadan sonra ele geçirilen deliller üzerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine 7 Aralık 2010 tarihinde inceleme yapılmış, inceleme sonrasında da “Suç yerinin incelenmesi raporu” hazırlanmıştı. Raporda, mevcut eşyalar üzerinde tozlama yöntemi ile ancak son 4-5 gün önce kalmış izlerin tespit edilebileceği belirtilmişti. Harddiskler üzerinde yapılan incelemede hard disk üzerinde 1 adet parmak izi tespit edildiği, folye ile kart üzerine transfer edilerek 1 No’lu parmak izi kartı olarak numara verildiği kaydedilmişti. Ele geçirilen deliller arasında yer alan siyah renkli kasetçalar üzerinde de 1 adet parmak izi tespit edildiği, folye ile kart üzerine transfer edilerek 2 No’lu parmak izi kartı olarak numara verildiği aktarılmıştı. Yine raporda ele geçirilen deliller arasında yer alan 15 adet CD arasında yer alan “HP Operating System” ibareli CD yüzeyinden 2 adet parmak izi tespit edildiği belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler