ODTÜ’lüye bozuk ayran

ODTÜ kantininde öğrencilere son kullanma tarihi geçmiş ayran verildi

Yayınlanma: 04.12.2013 - 10:59
Abone Ol google-news

ODTÜ’lü öğrenciler yüksek fiyata kalitesiz hizmet aldıklarını belirttikleri kantinde şimdi de tarihi geçmiş ayran sorunuyla uğraşıyor. Öğrencilerin önceki gün çektiği fotoğrafta verilen ayranların üzerinde son kullanma tarihi olarak 29 Kasım 2013 tarihinin olduğu görüldü.

Öğrenciler kendilerine 3 gün önce kullanımdan kaldırılması gereken ayranları veren işletmeye ceza verilmesi gerektiğini belirtti. ODTÜ’de birçok kez kalitesiz hizmet verdiği için protesto edilen kantinlere yönelik eleştiriler sürüyor. Kantinler son olarak mart ayında protesto edilmişti.

ODTÜ’de kantindeki yemek fiyatlarının yüksek olmasına karşı bir forum gerçekleştiren öğrenciler, kantinin yemek listesine alternatif bir liste oluşturmuştu. Öğrenciler, kantin işletmecisiyle görüşmelerinden bir sonuç çıkmaması üzerine boykot kararı almıştı. “Ucuz, sağlıklı ve nitelikli beslenme hakkımızı istiyoruz” sloganıyla kantin boykotuna başlamıştı. ODTÜ hazırlık öğrencileri, boykot süresince Hazırlık Bölümü’nün çeşitli yerlerine dayanışma kantinleri açmış, hazırladıkları
yiyecekleri aralarında paylaşarak pahalı ve kötü kantin hizmetini protesto etmişti. Hazırlık öğrencilerinin boykotu, 4. günde kazanımla sonuçlanmış, işletmeci, öğrencilerin belirlediği alternatif listeyi kabul etmek zorunda kalmıştı.

Ancak ODTÜ kantinlerinde yeni sorunlar baş gösterdi. Öğrenciler önceki gün kantinde yedikleri
yemeklerin yanında aldıkları ayranların tarihinin geçmiş olduğunu gördü. Bu sorunu fotoğraflayan öğrencilerin 2 Aralık’ta çektiği fotoğrafta ayranın üzerinde “son kullanma tarihi” olarak 29 Kasım 2013 tarihinin yazılı olduğu Görüldü. Kendilerine 3 gün önce kullanımdan kaldırılması gereken ayranları veren işletmeye ceza verilmesi gerektiğini belirten öğrenciler, bu tür sorunların da ilk olmadığını aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler